Koliko košta večiti derbi?

Izvor: B92, 25.Okt.2010, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko košta 'večiti derbi'?

Večiti derbi je bio i prošao, Partizan je pobedio Crvenu zvezdu i sada beogradski 'večiti rivali' imaju isti broj bodova na vrhu tabele.

Subotnja utakmica završena je bez većih incidenata i uz upadljivo prisustvo policije.

Ostaje pitanje šta bi trebalo uraditi u budućnosti da bi utakmice u JSL mogle biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odigrane bez mnoštva pripadnika MUP-a Srbije. Do kraja jesenjeg dela sezone ostalo je još šest kola.

I 48 sati posle večitog derbija glavna vest u našim medijima je to što je sve prošlo bez incidenata. Za to su, međutim, najviše zaslužni predstavnici policije a ne klubovi i naš savez.

Ipak, i pored toga problem srpskog klubskog fubala idalje ostaje- kako sprečiti sve učestalije incidente na našim stadionima. Komesar za bezbednost FSS Branislav Delević smatra da treba primeniti recept sa derbija.

„Veoma je bitno da se nastavi sa primenom mera koje su primenjene i na derbiju. To je evidentno recept koji treba primeniti i u narednoj budućnosti. I, u svakom slučaju, rad klubova sa navijačkim grupama je neophodan", rekao je Branislav Delić.

To, kada se ima u vidu koliko je koštalo obezbeđivanje derbija, znači svakog vikenda nove namete za građane srbije zbog našeg klubskog fudbala.

Večiti derbi je obezbeđivalo oko 4300 policajaca, a građani Srbije su za izlazak policije na teren, helikopter, njihove dnevnice, obrok.... ukupno platili čak 50 miliona dinara.

Za razliku od komesara za bezbednost ministar policije Ivica Dačić ne misli da je rešenje problema na našim stadionima isto ono koje je primenjeno u derbiju.

„To sigurno ne treba da nam bude cilj. Treba da nam bude cilj da sklonimo ograde sa fudbalskih stadiona, da donesemo jasne zakone, pa svako neka proceni da li mu odgovara da nekoliko godina provede u zatvoru ili će se pridržavati propisa koji postoje", izjavio je ministar Dačić.

Zajednica prvoligaša, srpska policija i srpski fudbal već sledećeg vikedna će biti na novom ispitu. Naime, u subotu u Kuli gostuje Zvezda a već duže vreme postoji netrpeljivost izmedju Delija i predsednika Hajduka koja se do sada završavala na verbalnim uvredama. Pri svemu tome na poslednjoj utakmici u Kuli je bačena tzv dinamitara na golmana Vojvodine zbog čega je utakmica bila privremeno prekinuta.

Predsednik Takmičarske komisije Zajednice fudbalskih klubova Superlige Branislav Delić rekao je da protiv golmana Partizana Vladimira Stojkovića pokrenut disciplinski postupak zbog nesportskog ponašanja. Onć može da bude kažnjen novčano od 100.000 do 140.000 dinara, kao i zabranom igranja od jedne do četiri utakmice.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koliko košta "večiti derbi"?

Izvor: Šumadija Press, 26.Okt.2010, 10:30

Večiti derbi je bio i prošao, Partizan je pobedio Crvenu zvezdu i sada beogradski 'večiti rivali' imaju isti broj bodova na vrhu tabele.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.