Koliko će Zvezda zaraditi od Evrolige? Ovo je minimum!

Izvor: Sportske.net, 16.Avg.2020, 19:44

Koliko će Zvezda zaraditi od Evrolige? Ovo je minimum!

Pandemija koronavirusa izazvala je brojne finansijske probleme, ali evroligaški klubovi ipak mogu da računaju i na sigurna sredstva zahvaljujući učešću u elitnom evropskom takmičenju.

Crvena zvezda će u u narednoj sezoni biti jedini predstavnik ABA lige u Evroligi, a kako prenosi ''nova.rs'', minimalna zarada na koju već sada crveno-beli mogu da računaju iznosi 500.000 evra.

Toliko će svaki klub koji nema višegodišnju licencu za učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u Evroligi dobiti samo za učešće u ovom takmičenju, dok je minimum za klubove sa licencom trostruko veći - milion i po evra.

Sve ostalo zavisi od rezultata.

Tako će svaka pobeda doneti još 37.000 evra, a plasman na 14. mesto na kraju ligaškog dela znači i zaradu od još 150.000 evra. Ekipa koja završi na 13. mestu biće nagrađena sa 200.000 evra, dvanaestoplasiranom sleduje 250.000 i tako dalje.

Koliko će zaraditi oni najbolji?

Šampion će biti nagrađen sa milion i po evra, finalista će dobiti 850.000, a trećeplasirana ekipa 750.000 evra.

Do daljnjeg će klubovi biti uskraćeni za prihode od ulaznica, pa će Evroligine nagrade imati još veći značaj nego ranije, svaka pobeda biće važnija...

-
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.