Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko ruši Toleta?

Kandidat Crvene zvezde za mesto predsednika FSS je bivši generalni sekretar tog kluba i čovek koji će već bio na čelu "srpske kuće fudbala" i ima odlične veze.

Crvena zvezda, predvođena vršiocem dužnosti generalnog sekretara Zvezdanom Terzićem, već dugo "ruši" Tomislava Karadžića sa mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Po onoj dobroj staroj "tiha vodi breg roni" već dugo planiraju i rade na smeni Toleta, a njihov adut za mesto prvog čoveka FSS je iskusni fudbalski radnik, koji je već obavljao tu ulogu i ima odlične veze.

Reč je o Nebojši Lekoviću, bivšem predsedniku FSS, u vreme kada smo bili u zajedničkoj državi sa Crnom Gorom, i eks genseku Crvene zvezde, prenosi "Informer".

Dobro obavešteni sagovornik tog lista ističe da je Leković "rešenje koje bi prihvatili oni koji drže stranu Tomislavu Karadžiću, ali i oni koji su više na strani Crvene zvezde", a ne bi bilo čudo ni da Karadžić, koji je u dobrim odnosima sa Lekovićem, sam "digne sidro" i prepusti mu mesto prvog čoveka FSS.

Leković nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje tu informaciju. Rekao je da je najvažnije da Srbija pobedi Dansku u petak u kvalifikacijama za EURO 2016.

"Ta pobeda bi nam značila korak bliže EP u Francuskoj, a ukoliko izgubimo, bićemo u velikom problemu. U svakom slučaju tek nakon te utakmice možemo da pričamo o ostalim problemima u srpskom fudbalu. Ćinjenica je da ih je mnogo i da bi ljude u fudbalu trebalo pomiriti", izjavio je Leković.

Leković (50) u fudbalske vode uplovio je 2001. kao predsednik FSS i potpredsednik FSSCG i tu funkciju je obavljao do 2005. godine, a onda je nakon njegovog odlaska tu funkciju preuzeo baš Tomislav Karadžić.

Kasnije je preuzeo ulogu generalnog sekretara Crvene zvezde, u maju 2006. godine, ali se na tom mestu zadržao samo do kraja godine. U Zvezdu se vratio na kratko 2012. godine, kada je predsednik postao Vladan Lukić. Postao je član Upravnog odbora, ali je isti napustio po Lukićevom odlasku iz Zvezde, u novembru te godine.

Leković je bio i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije u četiri mandata, a i poslanik u Saveznom parlamentu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.