Knjiga o istorijskoj generaciji Zvezde

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Dec.2010, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjiga o istorijskoj generaciji Zvezde

Pre 19 godina fudbaleri Crvene zvezde osvojili su titulu klupskog prvaka sveta, a poznati novinar i publicista Vinko Šale napisao je prvu knjigu o najvećem uspehu u istoriji trofejnog beogradskog kluba.
Delo svedoka svih velikih Zvezdinih uspeha kroz istoriju uskoro će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << naći u prodaji, a pokrovitelj te knjige je uprava crveno-belih.
Crvena zvezda je ušla u istoriju fudbala kao jedini tim iz Istočne Evrope koji se domogao pehara namenjenog pobedniku Interkontinentalnog kupa. U utakmici za trofej izabranici trenera Vladice Popovića ubedljivo su pobedili prvaka Južne Amerike, čileanski Kolo Kolo sa 3:0 (1:0).
Knjiga koju će uskoro moći da čitaju svi zaljubljenici u fudbal govori o zvezdaštvu kao sudbiini, o prvoj zlatnoj generaciji najtrofejnijeg srpskog kluba i o navijačima crveno-belih.
Prema rečima autora, glavni cilj tog dela je da se ne prepuste zaboravu istinski Zvezdini fudbalski velikani.
Šale je podsetio na čuvenu misao jedinog našeg nobelovca Ive Andrića prema kojoj ono što nije napisano, nije ni postojalo.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.