Kinezi stižu na „Marakanu”

Izvor: Politika, 27.Mar.2012, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi stižu na „Marakanu”

Za otprilike mesec dana trebalo bi da se zna nešto konkretnije u vezi s projektom „od 600 miliona evra” vezanim za Zvezdin stadion

Ono što je Goran Vesić, savetnik predsednika FK Crvena zvezda Vladana Lukića, najavio u intervjuu navijačkom portalu redstarbelgrade.info – da će klub dobiti novi stadion kroz projekat „vredan 600 miliona evra” iza koga „stoji jedna kineska kompanija” – juče je potvrdio predsednik Sportskog društva „Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ” Petar Škundrić koga je Vesić naveo kao ključnu ličnost u pregovorima s Kinezima. Iz Škundrićeve kancelarije rekli su nam da samo mogu da potvrde ono što je Vesić izjavio, ali da nije praksa da se o detaljima govori dok se „čitav posao ne finalizuje”. „U narednih mesec dana imaćemo konkretne informacije”, naglašavaju Škundrićevi najbliži saradnici.

„Mislim da ćemo vrlo brzo, još tokom aprila, potpisati pismo o namerama s jednom renomiranom kineskom kompanijom. To je uvod u ugovor o izgradnji novog stadiona, koji će biti potpisan u roku od nekoliko meseci. Projekat je vredan oko 600 miliona evra, a mislim da je važno da se zna da je u pitanju rekonstrukcija naše Marakane, koja se neće rušiti, i da će se sve vreme dok se bude radilo igrati utakmice”, kazao je pored ostalog Vesić.

U intervjuu pomenutom navijačkog sajtu, inače prvom Vesićevom intervjuu u poslednjih deset godina, ne može da se zaključi šta se dogodilo s jednim prethodnim projektom stadiona Crvene zvezde. Do prošle godine u žiži je bio „Zvezdani grad”, po zamisli portugalskog arhitekte Sue Kaja. Kako je ovaj klub tada objavio na svom sajtu, trebalo je da Portugalci s lokalnim partnerima izgrade „stadion nove generacije koji će zameniti već postojeći objekat”.  To se, po svemu sudeći, ne uklapa s angažovanjem kineske kompanije.

A. M.

objavljeno: 28.03.2012

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Treći Zvezdin pokušaj za novu Marakanu

Izvor: Blic, 28.Mar.2012, 17:30

Ko o čemu - Zvezda o novoj „Marakani“. U očekivanju rezultata koji će ojačati poziciju uprave pred nove izbore u opticaju je ponovo ideja o gradnji stadiona, ovog puta uz pomoć Kineza...Izjava koju je u etar poslao Goran Vesić, savetnik predsednika Lukića, bila bi istinska senzacija da nije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.