Kešelj odigrao meč sezone – Zvezda sa +30 protiv Krke do 14/14

Izvor: B92, 04.Jan.2019, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kešelj odigrao meč sezone – Zvezda sa +30 protiv Krke do 14/14

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Krku na gostovanju u okviru 14. kola ABA lige rezultatom 96:66.

Zvezda je upisala i 14. pobedu u regionalnom takmičenju i ostala prva sa savršenim učinkom na početku drugog dela sezone.

Krka je porazom ostala "zakucana" za dno tabele ABA lige i zabeležila još jedan ubedljiv poraz, te nije uspela da iznenadi Zvezdu kao što je nedavno aktuelnog šampiona Budućnost.

Izabranici Milana Tomića su već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na startu krenuli da grade prednost koja je bila sve veća i veća. Sredinom prve četvrtine i početkom druge ekipe su stale i nije bilo neke lepe košarke, ali se krajem prvog poluvremena sve promenilo.

Zvezda je odjednom otišla na dvocifrenu prednost, a kasnije i na +20. Trojke su pogađali maltene svi, od Simanića i Berona, do Dobrića i Perperoglua.

Škedelj je uspeo da smanji prednost na 20 razlike na poluvremenu šutem iz rolinga i okreta u poslednjoj sekundi, a to je bio ubedljivo najlepši potez domaćina tokom prvih 20 minuta igre.

U drugom poluvremenu Krka je konačno krenula da igra. Tim iz Slovenije je u prvom poluvremenu postigao samo 31 poen, da bi u trećoj deonici "ubacio" čak 23.

Uživo prenos meča mogli ste pratiti na našem sajtu.

Zvezda je u tom delu igre vodila 27 razlike, ali je dobrom završnicom tim Simona Petrova došao do "samo" 15 poena zaostatka pred poslednjih deset minuta.

Ipak, nažalost po domaćina, crveno-beli su se na ulasku u četvrtu četvrtinu uozbiljili i ponovo zaigrali kao tokom većine meča. Serijom 8:0 Zvezda je otišla na +23 i "ugasila" svaku nadu, ako je ikakvu Krka i imala.

Do kraja utakmice nije se desilo ništa previše bitno i lider šampionata je samo "odradio posao" do isteka vremena, a jedini koji se istakao bio je Marko Kešelj, koji se "zapalio" i pogodio čak šest trojki za nešto više od 16 minuta na parketu, a kasnije i bio igrač utakmice.

Pomenuti Kešelj je bio najefikasniji sa 20 poena , a pratio ga je Simanić sa 17 poena. Čović je imao 11, a Reglend osam poena, a obojica su imali i po osam asistencija.

Krku je predvodio Jure Balažič sa 13 poena. Poen manje imao je Jure Lalić, a Luka Lapornik je završio sa deset.

Zvezdu sada očekuje gostovanje Unikahi 8. januara u Evrokupu, a zatim idu u Laktaše gde gostuju Igokei četiri dana kasnije. Krka svoj naredni meč u ABA igra u gostima, protiv Partizana 12. januara.

40' – Lapornik je pogodio za Krku, da bi zatim Kešelj promašio jedan šut, što nije viđeno često u utakmici u Novom Mestu. Zvezda nije htela da ide na koš u poslednjem napadu, te je Čović samo istapkao loptu, igrači i sturčni štab su se pozdravili i meč je završen – 66:96.

38' – Kešelj je namestio ruku! Šesta trojka, posle asistencije Čovića, uz samo jedan promašaj. Lapornik pogađa za Krku za 64:93.

36' – Kakva partija Marka Kešelja. Pogodio je pet trojki iz šest pokušaja i pokazao, drugi meč zaredom, da se nalazi u odličnoj formi. Ovo je sigurno njegov meč sezone, ako ne i najbolji u prethodnih nekoliko godina. On ima 17 poena, isto koliko i Simanić. Čović je pogodio i poslao Zvezdu na +31 – 59:90.

34' – Komičan potez kada je na isteku napada šutirao Odžo sa poludistance i promašio sve, ali je lopta uletela direktno u ruke Perperogluu koji je poentirao. Đapa je konačno pogodio trojku, da bi mu uzvratio Marko Kešelj istom merom, svojim 1000. poenom u crveno-belom dresu – 56:80.

32' – Krka je ušla u poslednjih deset minuta serijom promašaja, dok su na drugoj strani pogodili Čović i Perperoglu, za dva i za tri. Petrov je bio primoran da zatraži tajm-aut, posle kojeg je Đapa promašio trojkum, a na drugoj strani pogodio je Čović – 54:75.

30' – Crveno-beli gube loptu, a Krka pogađa novu trojku. U jednom trenutku je bilo 27 razlike u ovoj četvrtini, a sada je "samo" 16 posle pogotka Balažića. Posle dobrog bloka Odža Perperoglu pogađa trojku, desetu za svoju ekipu. Osolnik je pogodio jedan jako čudan šut o tablu, da bi posle izgubljene lopte Stratosa pogodio Balažič, koji ima 13 poena. Na kraju treće četvrtine rezultat je 54:69.

28' – Jančar ponovo pogađa, ali tu je Simanić da pogodi za Zvezdu, za svoj 17. poen. On je jedini dvocifreni u Zvezdi, dok u Krki po 10 poena imaju Lapornik i Lalić. Davidovac ne pogađa šut za tri poena, a zatim odlazimo na tajm-aut Milana Tomića pri vođstvu njegove keipe od 66:47.

25' – Crveno-beli su ušli u seriju promašaja i loših odluka. Dva vezana promašaja Simanića, jedan Berona i onda izgubljena lopta Reglenda, pa Krka prilazi na -20. Seriju promašaja prekida Simanić poenima, uz dosta sreće, a potom sa poludistance pogađa i Reglend. Jančar pogađa trojku, svoju prvu, za 43:64.

22' – Zvezda treću četvrtinu počinje onako kako je završila drugu, trojkom. Ovoga puta pogodio je Branko Lazić, a na drugoj strani uzvratio je prodorom Jure Balažič. Zvezdina rafalna paljba nastavlja se i crveno-beli ne planiraju da stanu. Simanić ponovo pogađa van linije 6,75 i stavlja rezultat na 33:58. Zvezda za tri šutira 9/16.

Poluvreme – Balažič i Lalić su zaustavili "krvarenje" i malo smanjili prednost Zvezde. Ipak, Reglend je poentirao prvo prodorom, a potom i sa linije penala, ali je Škedelje pogodio nemoguć šut uz zvuk sirene, pa crveno-beli posle prvih 20 minuta vode na gostovanju sa 52:32.

18' – Izabranici Milana Tomića imaju već 13 timskih asistencija. Ipak, Zvezda je ušla u "rapsodiju". Dobrić je pogodio trojku, posle njega Beron, a zatim ponovo Dobrić. Rafalna paljba Zvezde za 25:48 i maksimalnih 23 razlike.

16' – Perperoglu gubi loptu, ali mu istom merom uzvraća Lapornik. Posle male pauze Beron pogađa za dva poena, a Lapornik ponovo uzvraća crveno-belima, ovoga puta pozitivno i dolazimo do rezultata 23:39.

14' – Cinac je pogodio drugu trojkum u nizu za Krku, a na drugoj strani poentirao je Čović. Zvezdini rezervisti su opet u prvom planu, pa Kešelj pogađa svoju prvu trojku, a odmah ubrzo i drugu za 21:37.

12' – Perpergolu je u seriji pogodaka. Postiže vezane poene i donosi Zvezdu nove poene. Krka je i u drugoj četvrtini nastavila sa lošim igrama u napadu, ali ni Zvezdi već duže vreme ne ide preterano dobro. Davidovac poentira na asistenciju Grka i Zvezda odlazi na +14, ali Marineli postiže trojku za 18:29.

10' – Zvezda se udaljava Krki sve brže i brže. Simanić je iznudio nesportsku grešku protivnika i pogodio oba bacanja, ali potom dobio drugu ličnu grešku. Za kraj četvrtine, u kojoj nismo videli mnogo toga zanimljivog, pogodio je Dimac za 13:22.

8' – Obe ekipe u ovim trenucima ne igraju najbolje. Dosta promašaja i izgubljenih lopti, a poentirao je samo Odžo, jedanput, sa linije slobodnih bacanja.Crveno-beli vode 18:11.

6' – Bili Beron je bio fauliran pri šutu za dva i realizovao oba bacanja, a Zvezda je nastavila sa odličnom odbranom. Beron je bio ponovo precizan i doneo Zvezdi +8, da bi zatim Miha Lapornik pogodio, uz faul za 11:17. Zvezda je u problemu sa faulovima, jer Cirbes ima dva, a Lazić već tri lične greške.

4' – Cirbes je posle samo dva i po minuta načinio dva faula, ali je trener Tomić odlučio da ga ostavi u igri. To mu se isplatilo jer je nedugo zatim Nemac uhvatio svoj promašaj i pogodio uz faul. Krka je za nepuna četiri minuta već ispunila bonus, a Odžo snažno zakucava za 7:13.

2' – Efikasno na samom startu. Posle prva dva minuta Zvezda vodi sa 8:4. Za Zvezdu su poentirali Simanić i Reglend. Krilni centar crveno-belih potvrđuje da je u formi života i donosi lepui prednost na startu meča za goste.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZVEZDA U NOVOM MESTU NASTAVILA POBEDNIČKI NIZ: Crveno-beli na krilima Kešelja i Simanića uništili Krku i overili prvo mesto u ABA ligi! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Jan.2019

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u ABA ligi, pošto su večeras pobedili Krku u Novom Mestu sa 96:66 (22:13, 30:18, 17:23, 27:12) u 14. kolu regionalnog takmičenja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.