Izvor: Blic, 24.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazne za "večite", Jestrovića, Koromana, Jovetića, sudije...

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Crvenu zvezdu i Partizan sa po 600.000 dinara zbog slabe organizacije, odnosno divljanja navijača na nedavno utakmici polufinala domaćeg kupa, koju je Partizan dobio rezultatom 3:2.

Zbog incidenata i nesportskog ponašanja tokom celog meča kažnjeno je više fudbalera oba tima. Nikola Trajković iz Crvene zvezde kažnjen je sa dve utakmice zabrane igranja, dok će Nenad Jestrović morati da plati 80.000, a Ognjen Koroman >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 20.000 dinara.

Kazna od 80.000 dinara izrečena je i fudbaleru Partizana Srđanu Knežević, koji se pokoškao sa Jestrovićem, dok će kapiten "crno-belih" Stevan Jovetić ostati bez 140.000 dinara zbog toga što je na terenu držao upaljenu baklju.

Članovi komisije su obustavili disciplinski postupak protiv trenera Partizana Slaviše Jokanovića, jer nisu našli elemente za izricanje kazne.

U radu petočlane Disciplinske komisije nije učestvovao samo Blagoje Jakšić, koji je na pomenutoj utakmici bio delegat i službeni izvestilac.

Očekivanu kaznu, suspenziju do kraja sezone, dobio je i pomoćni sudija Bogdan Milisavljević, zbog čije je odluke poništen gol Nenada Jestrovića. Milisavljević, koji je inače u otvorenom pismu objavio da se više neće baviti suđenjem, nalazi se pred i disciplinskim postupkom jer se samoinicijativno obratio javnosti i izvinio Crvenoj zvezdi, što je suprotno odredbama Statuta i Pravilnika o suđenju.

Glavni arbitar na utakmici Crvena zvezda - Partizan Ninoslav Spasić pauziraće tri utakmice iako je dobio zadovoljavajuću ocenu za vođenje derbija. Odluku o suspenziji članovi komisije su doneli zbog toga što su konstatovali da je Spasić sudio ispod očekivanja, s obzirom na renome koji uživa u našoj sudijskoj organizaciji.

Privremenim udaljavanjem sa liste kažnjen je i pomoćnik na drugoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije između Zemuna i OFK Beograda Miroslav Stojanović, koji je dozvolio da domaći fudbaleri postignu vodeći pogodak iz ofsajd pozicije.

Članovi Sudijske komisije nisu raspravljali o predlogu Crvene zvezde da utakmice naših najboljih klubova sude arbitri iz inostranstva. Prema rečima predsednika Sudijske komisije Bogoljuba Stepanovića, ta inicijativa je samo vid pritiska koji Crvena zvezda pokušava da vrši na Sudijsku komisiju prilikom delegiranja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.