Katanec za MONDO: Stojanoviću, samo napred!

Izvor: Mondo, 23.Jun.2013, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katanec za MONDO: Stojanoviću, samo napred!

Selektor Slovenije kaže da mu je drago što se njegov "učenik" Slaviša Stojanović prihvatio izazova u Crvenoj zvezdi. "Želim mu uspeh, ali kao 'partizanovac', da bude iza Partizana".

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović malo je poznat srpskoj javnosti, pošto je celu igračku i najveći deo trenerske karijere proveo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Sloveniji.

S obzirom da je u subotu na kratko posetio Beograd i dogovorio saradnju sa crveno-belima, a potom se vratio u Sloveniju, uobičajene promocije u Medija centru "Marakane" neće biti.

Stojanović će zvanično biti predstavljen kao naslednik Rikarda Sa Pinta u ponedeljak u odmaralištu Terme Čatež, gde će se igrači Zvezde do 3. jula spremati za narednu sezonu.

U nameri da saznamo nešto više o 43-godišnjem strategu, pozvali smo njegovog "učitelja" Srećka Kataneca.

Selektor Slovenije sa osmehom je prihvatio razgovor za MONDO, ali nije želeo da otkriva puno toga.

"U pitanju je vrlo dobar i vredan momak, potpuno posvećen poslu. Ne znam šta bih više mogao da kažem o njemu, osim da je super. Želim mu svako dobro na novom poslu, ali kao 'partizanovac' voleo bih da bude iza Partizana na tabeli", rekao je Katanec, koji je 2009. poveo Stojanovića da mu bude pomoćnik u reprezentaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata, a potom ga je u decembru prošle godine nasledio na klupi Slovenije.

Na pitanje da li Stojanović može da izvuče Crvenu zvezdu iz krize i šestogodišnjeg gledanja u leđa "večitom rivalu", Katanec nije dao konkretan odgovor, ali je čestitao svom nekadašnjem učeniku na prihvatanju izazova.

"Nisam ja prava osoba da komentrišem tako nešto pošto ne znam dva igrača iz Zvezde. Koliko vidim, čitajući šta pišu mediji, situacija u klubu je teška i Stojanovića čeka težak posao. Ipak, uvek govorim i sebi i drugima da treba prihvatati izazove i videti šta oni nose sa sobom. Videćemo šta će biti, voleo bih da se snađe", kazao je nekadašnji fudbaler Partizana i jugoslovenske reprezentacije.

(J. T. – MONDO, foto: Guliver/Getty images/Henri Szwarc)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.