Katai pred otkazom zbog ženinih rasističkih objava

Izvor: RTS, 04.Jun.2020, 09:49

Katai pred otkazom zbog ženinih rasističkih objava

Srpski fudbaler Aleksandar Katai nalazi se u problemu u svom klubu Los Anđeles Galaksiju, zbog objava njegove žene na društvenim mrežama vezanih o protestima širom SAD.
Američki mediji navode da bi nekadašnji fudbaler Vojvodine, Crvene zvezde, Olimpijakosa i Alavesa, zbog ženinih objava na društvenim mrežama, mogao da napusti Los Anđeles.

Tea Katai, supruga srpskog fudbalera na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << društvenim mrežama u nekoliko navrata je postavljala uvredljiv sadržaj na temu protesta širom SAD vezanih za smrt Džordža Flojda.
"LA Galaksi je svestan serije rasističkih i uvredljivih objava na društvenim mrežama od strane Tee Katai, supruge fudbalera Galaksija Aleksandra Kataija. Klub najoštrije osuđuje te objave i naložio je da se one uklone. LA Galaksi stoji čvrsto u borbi protiv rasizma bilo koje vrste", navodi se u saopštenju američkog kluba.
"LA Galaksi podržava zajednice svih boja, naročito uz crnu zajednicu, u protestima protiv sistemskog, socijalne neravnopravnosti i nasilja. Klub će održati sastanak sa Aleksandrom Kataijem, na kojem će se odrediti dalji koraci", zaključuju iz MLS tima.
Povodom incidenta oglasio se i srpski fudbaler.
"Objave moje supruge na društvenim mrežama su neprihvatljive. Ne delim te poglede na svet i ne toleriše se to u mojoj porodici. Rasizam, delimično protiv tamnopute zajednice, nije samo preovladavajuće u Evropi i SAD, već širom sveta. Oštro osuđujem nadmoć, rasizam i nasilje protiv druge boje kože, životi tamnoputih su bitni", rekao je Katai.
"Preuzimam potpunu odgovornost, pobrinuću se da moja porodica i ja preduzmemo sve bitne korake da naučimo, razumemo, slušamo i podržimo tamnoputu zajednicu. Razumem i da će biti potrebno vremena da zaslužim opet podršku ljudi Los Anđelesa. Spreman sam da uložim neophodan rad i napor da naučim iz ovih grešaka i budem bolji saveznik i zastupnik u borbi za jednakost. Žao mi je zbog bola koji je nanet porodici Los Anđeles Galaksija i svima koji se bore protiv rasizma", zaključio je Aleksandar.
Katai (29) je u LA Galaksi došao 31. decembra 2019. godine iz redova Čikaga, a za klub iz Kalifornije odigrao je dve utakmice.
Prošle sezone je u dresu Čikaga upisao 29 nastupa, na kojima je postigao šest golova i isto toliko asistencija. 
Reprezentaciju Srbije predstavljao je na devet mečeva.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.