Kasalica Zvezdin spasilac

Izvor: B92, 15.Mar.2014, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasalica Zvezdin spasilac

Fudbaleri Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog igraju od 17h na Marakani duel 19. kola Jelen Superlige.

Zvezda ima priliku da eventualnom pobedom stekne četiri boda više od drugoplasiranog Partizana.

Crno-beli u nedelju protiv Rada na Vračaru igraju poslednji meč 19. runde.

Ekipa Radničkog je u nezavidnoj situaciji. U prošlom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolu je poražena kod kuće od Partizana sa 5:0 i trenutno je 13. na tabeli.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Lazović, Milijaš, Ninković, Dauda, Mrđa.

RADNIČKI 1923: Čančarević, Pavlović, Rosić, Bubanja, Marić, Nedović, Krivokapić, Knežević, Beljić, Adamović, Spalević.

Tok meča:

Zvezda je pred ovaj duel bila u problemu zbog suspenzije Marka Petkovića, a njegovu poziciju na desnom beku zauzeo je Nejc Pečnik.

U prvih pet minuta nije bilo prilika, a jedini pokušaj u tom periodu imali su gosti iz prekida koji je lako osujetio slavljenik Bajković.

Zvezda je od starta imala inicijativu, ali nije uspevala da probije odbranu Kragujevčana koji su igrali veoma borbeno. Posle 20 minuta Zvezda je imala 63% posed lopte, ali osim nekoliko neuspešnih centaršuteva Lazovića nije ouzbiljnije ugrozila gol gostiju.

U 21. minutu gosti su lako mogli do vođstva. Centrirao je Adamović sa desne strane, Spalević je šutirao glavom, ali je pogodio stativu pa je Bajković ostao nesavladan.

Prvu veliku šansu Zvezda je imala u 26. minutu. Ninković je idealno centrirao za Mrđu na drugu stativu, ali je najbolji strelac lige glavom slabo reagovao i ostalo je 0:0.

Samo minut kasnije Zvezda je stigla do penala. Mijailović je odlično prošao po levoj strani, Lazović je uspeo da proigra Mrđu koji je pao u kaznenom prostoru i sudija Gogić je pokazao na penal koji je pogodio stativu i rezultat je ostao nepromenjen.

Nastavili su crveno-beli sa pritiskom, ali su u finišu akcija grešili, pa Čančarević i nije imao previše posla. Ruke golmana Radničkog zagrejao je Abiola Dauda u 37. minutu.

Zvezda je stopostotnu šansu imala u poslednjem napadu prvog poluvremena. Dauda je dodao do Ninkovića koji je iz prve izbacio Mijailovića samog ispred golmana Čančarevića. Levi bek crveno-belih pokušao je desnom nogom ali je Čančarević bio uspešniji i ostalo je 0:0.

Ništa se nije promenilo ni početkom nastavka. Prvu šansu Zvezda je imala u 50. minutu kada je Mrđa glavom šutirao pored stative iako je mogao da proigra Ninkovića.

Novu odličnu šansu Mrđa je promašio u 54. minutu. Pečnik je odlično centrirao sa leve strane, Mrđa je bio u odličnoj situaciji, ali je slabo šutirao preko gola.

Uzvratili su gosti u 60. minutu. Adamović je nakon veoma dobre polukontre imao šansu, ali Bajković je na vreme istrčao i sprečio gol.

Zvezda je izvela bezbroj centaršuteva, uglavnom sa desne strane, ali odbrana Radničkog delovala je čvrsto i odbijala je sve nalete domaćina. U 67. minutu Stojanović je umesto Daude uveo Filipa Kasalicu, pošto je Nigerijac bio potpuno van utakmice.

Veliki pritisak izvršila je Zvezda u drugom poluvremenu i ako ni zbog čega drugog, onda je zbog toga zaslužila vođstvo. U 75. minutu Kelhare je posle kornera spustio loptu glavom u peterac a tamo se najbolje snašao Kasalica - 1:0.

U poslednjih 15-ak minuta Radnički se otvorio u pokušaju da dođe do izjednačenja, dok je Zvezda čekala svoju priliku iz kontri. Stojanović je napravio i preostale dve izmene, pa su zaigrali Gogić i Milunović. Do kraja meča nije bilo promena, pa je Zvezda osvojila važna tri boda.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kasalica Zvezdin spasilac

Izvor: B92, 15.Mar.2014

Golom rezerviste Filipa Kasalice u 75. minutu fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički iz Kragujevca sa 1:0 u 19. kolu Jelen Superlige...Ekipa Slaviše Stojanovića je tako stekla četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan koji svoj meč igra u nedelju protiv Rada...Zvezda se pred...

Nastavak na B92...

Pogledajte kako su Delije "otvorile" utakmicu!

Izvor: Mondo, 15.Mar.2014

Bakljada Delija na početku utakmice 19. kola Jelen Superlige između Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca.

Nastavak na Mondo...

Uživo: Partizan protiv Rada na Vračaru, crno-beli jure bodove i Zvezdu - 0:0

Izvor: Blic, 16.Mar.2014, 15:16

Fudbaleri Partizana gostuju ekipi Rada na Vračaru u 19. kolu Jelen Superlige (14:30), a crno-belima je potrebna pobeda kako bi održali korak za vodećom Crvenom zvezdom koja ima trenutno četiri boda više od šampiona Srbije. Prenos uživo ove utakmice možete da pratite na Blicsport.rs!..Rad je poslednji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.