Karadžić: Lukić i Vesić nisu dostojni mesta u Zvezdi

Izvor: Politika, 10.Jun.2011, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Lukić i Vesić nisu dostojni mesta u Zvezdi

BEOGRAD – Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Tomislav Karadžić ocenio je da Vladan Lukić i Goran Vesić nisu dostojni mesta u Crvenoj zvezdi, odgovarajući na optužbe i prozivke rukovodstva „crveno-belih”, koje je u četvrtak ponovo zatražilo njegovu smenu.

U saopstenju objavljenom na sajtu FŠ Karadžić ističe da predsednik Crvene zvezde Lukić „obmanjuje javnost” i u ime kluba izdaje saopštenja čiji je autor „njegov mentor Vesić”.

„U pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je klasična zamena teza, jer Lukić sebi stvara alibi za loše rezultate, izgubljene trofeje na terenu i ranu eliminaciju iz Evrope. On nije svestan da su sudije svakog velikog kluba uvek bili rezultati, a kad sazri i bude dostojan mesta koje zauzima u Crvenoj zvezdi, voleo bih da kao fudbalski radnik dostigne nivo koji danas imaju ljudi u FŠ. Meni je iskreno krivo kada vidim koliko Lukić i njegov mentor svakodnevno obmanjuju, pre svega svoje navijače”, stoji, između ostalog u saopštenju predsednika FŠ.

Karadžić navodi da je Vesić, čovek koji je nekada ostavio „dubok trag” u košarkaškom klubu, „sada došao da uređuje i prilike u fudbalskom klubu”.

„Predsednik jedne Crvene zvezde samo klima glavom i stavlja palac na već postavljena pitanja i spremne odgovore. Mislim da javnost dobro zna o kome se radi, znaju i navijači Crvene zvezde da je Vesić autor svega što klub objavi”, ističe Karadžić, navodeći da ga je Vesić svojevremeno „podsetio ko je on”, da je bio „drugi čovek u državi, a prvi stručnjak za manipulaciju masama”.

„Lukić i Vesić su sramota za veliki klub kakav je Crvena zvezda. Činjenica da danas više Zvezdinih legendi radi u Fudbalskom savezu nego u samom klubu dovoljan je pokazatelj. Srpskom fudbalu sada predstoje dani odluke u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo i nama u Savezu je to važno. Svaki uspeh nam je važan, uspeh reprezentacije, kluba, i zbog toga nam je važan i uspeh Crvene zvezde na evropskoj sceni, a u toj misiji svi mi u FŠ joj želimo puno sreće”, saopštio je, između ostalog, Karadžić.

Lukić je u četvrtak izjavio da će Crvena zvezda tražiti vanredne izbore u FŠ da bi sa čela Saveza otišao Karadžić, s obrazloženjem da „ne može da reši nijedan problem u srpskom fudbalu”, kao i da „svakodnevno stvara nove konflikte”.

Tanjug

objavljeno: 10.06.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.