Kaluđerović bez emocija protiv Rada

Izvor: B92, 11.Nov.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaluđerović bez emocija protiv Rada

Posle teške pobede nad Teleoptikom i plasmana u polufinale Kupa, Crvenu zvezdu predstoječeg vikenda očekuje teško gostovanje Radu u 12. kolu Jelen Superlige.

Derbi meč igra se na "Banjici" i direktan je duel za drugo mesto. Zvezda ima samo bod više od "građevinara" koji su poraženi samo jednom u prvih 11 mečeva.

U centru pažnje na terenu svakako će biti bivši golgeter Rada, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a sada prvi strelac "crveno-belih" Andrija Kaluđerović koji je svojim golovima smrečio bruku Zvezde u poslednjih nekoliko mečeva.

Kaluđerović uverava navijače svog kluba da ne strepe jer će ostaviti emocije po strani i dati sve od sebe kako bi on i njegovi saigrči savladali Rad i nastavili prvenstvenu trku sa Partizanom.

"Nismo se nadali tako teškoj utakmici protiv Teleoptika. Loše smo počeli, ali su posle kritika od trenera i od navijača u nastavku zaigrali sasvim dobro i zasluženo pobedili. Pobeda je došla kasno, ali bolje ikad nego nikad", rekao je Kaluđerović.

Zvezda je Kaluđerovića dovela iz jednog razloga, da postiže golove, a upravo su njegovi pogotci održali Zvezdu na drugom mestu u JSL i nastavak takmičenja u Kupu. Sada se očekuje da seriju nastavi i provit bivšeg kluba.

"Napadač sam, živim od golova i volim da ih postižem. Srećan sam što moji pogoci rešili utakmicu. Na Banjici sam proveo lepih godinu i po. Rad me je vratio u život. Sa svima sam ostao u odličnim odnosima, i sada se družim sa igračima. Emocije ću ostaviti po strani, jer je sada Zvezda moj klub. Ne smemo da gubimo bodove, jer smo već dva puta kiksnuli”, istakao je Kaluđerović.

Jedan od glavnih aduta Aleksandra Kristića na "Banjici” biće i mladi Crnogorac Marko Vešović koji je istakao da dobro poznaje "građevinare", kao i da su sa razlogom trećeplasirana ekipa na tabeli Jelen Superlige.

"Teleoptik nas je iznenadio i iskoristi priliku. Osećala se velika tenzija. Protivnik je u drugom poluvremenu pao na fizičkom planu, mi smo dominirali i uz karakter i upornost uspeli da pobedimo. Imamo priliku da se odvojimo od Rada i uđemo u mirnu završnicu polusezone kada ćemo pokušati da stignemo Partizan. Iz utakmice u utamicu osećamo veliki pritisak, ali tako je u Zvezdi”, rekao je Vešović.

Utakmica 12. kola Jelen Super lige između Rada i Crvene zvezde igra se u nedelju, 14. novembra od 13.00 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.