Izvor: Piplmetar.rs, 22.Feb.2024, 02:30

Kakvi su uslovi Dubaija za ulazak u AdmiralBet ABA ligu i kako to utiče na Zvezdu i Parizan?“

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je gostujući u podkastu „Luka i Kuzma“ da će potencijalni ulazak Dubaija u AdmiralBet ABA ligi doneti dosta regionalnoj košarci.
Tema koja je nezaobilazna u poslednje vreme – Dubai u Evroligi i AdmiralBet ABA ligi. Nebojša Čović je istakao da još ništa nije dogovoreno, ali da postoje indicije da će Dubai da se priključi regionalnoj košarci, ali i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << oni neće imati takmičarski imperativ u AdmiralBet ABA ligi.
„Dubai plaća 1.500.000 evra godišnje za ulazak u ABA ligu. Igra ABA ligu, ali ne utiče na plasman. Pokriva sve troškove transporta i smeštaja…. Daje Evroligi po 2.000.000 godišnje. Što se ABA lige tiče, neophodno je da se izvrši da se preoblikovanje iz j.t.d u otvoreno društvo i da se ono završi do sezone 2024/25 i mi na tome sada radimo. Formirana je radna grupa u kojoj su Budućnost, Cedevita Olimpija, Partizan, javila se Cibona i oni su unutra“, otkrio je Čović.
Potom je nastavio…
„Dubai, što se tiče Beograda, imamo dobru vezu od 5-6 sati putovanja. Pa, koliko se putovalo u Kazanj? Pričamo da li je Evropa ili ne? Šta je Makabi? Imamo komercijalni i košarkaški deo i mora da se napravi određena ravnoteža. Uz ovih 1.500.000 dolara, to je njihov predlog, možda će da bude više, da dolar pređe u evro. Oni će dovesti niz drugih sponzora… Mi sad imamo u ABA ligi, da smo dobijali pare od TV prava, većinom smo se tako finansirali. Sada sa sponzorima je 50-50 odsto. ABA ima ugovor sa Arenom do sezone 2024/25. Mi u Evroligi nemamo ništa od TV prava zahvaljujući čudnim dogovorima. Mislim da su TV prava za naš deo oko 8.000.000, a Zvezda i Partizan bi to trebalo da podele, ako je to tačno. Zvezdi i Partizanu bez obzira na plasman nije garantovan plasman u Evroligu. Mi nemamo garant. Prošle sezone je Partizan išao vajld-kard, a mi na vajld-kard koji smo plaćali. Godinu ranije je bilo obrnuto“.
On je ranije isticao da su Crvena zvezda i Partizan zaslužili da nastupaju u Evroligi pod „A“ licencom, sada je to i ponovio.
„Rečeno je od Bodiroge i onog Litvanca direktora je da sledeće sezone samo prvak ABA lige ima zagarantovano mesto. Ta ‘A’ licenca nije realna u ovom trenutku. Mislim da su i Zvezda i Partizan EN-stostruko zaslužili da dobiju ‘A’ licencu. Kažu daje nam država pare. Pa čija j

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Nebojša Čović,   Košarka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.