Izvor: MozzartSport.com, 19.Jun.2021, 12:01

Kairat u Turkestanu pokušava da očuva živim san o tituli, Nikolić, Jovančić, Tošić i drugovi prvi put bez trenera

Potencijalni protivnik Crvene zvezde u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona muči se u šampionatu Kazahstana. U subotu gostuje novom prvoligašu Turanu, protiv kojeg će pokušati da zadrži kakav-takav korak za liderom Astanom

Male su šanse da će Kairat ove sezone da odbrani titulu u Kazahstanu. To je već sada jasno, iako je prošlo tek nešto više od pola sezone. Trenutno zaostaje ogromnih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 11 bodova za liderom Astanom, a u subotu (17.00) će imati priliku da smanji razliku na gostovanju Turanu u Turkestanu.

Ekipa iz najvećeg kazahstanskog grada, Almatija, igra izuzetno promenjivo ove sezone. Posle 15 kola ima samo sedam pobeda i nalazi se na trećoj poziciji na tabeli, sa realnim šansama da se uopšte ni ne plasira u Evropu za sledeću sezonu. Astanu su mnogi već videli kao novog šampiona, mada je sa tri uzastopna remija pružila šansu Tobolu i Kairatu da je malo sustignu. Tim iz Nur Sultana se u petak uspešno vratio na pobednički kolosek sigurnom pobedom nad Atirauom (2:0).

17.00: (9,00) Turan (4,60) Kairat (1,33)

Kairat očekuje burno leto i najmanje četiri međunarodne utakmice, što bi moglo da poremeti ritam koji je uspeo da uhvati u poslednjih mesec dana. Žuti su trijumfovali na tri od poslednja četiri meča, ali vrlo brzo ih očekuje dvomeč u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Makabi Haife. Kao što je dobro poznato, pobednik iz tog duela će da igra u 2. kolu protiv Crvene zvezde (20/21. i 27/28. jula).

Ruski trener Viktor Kumjakov, koji je sa Šahtjorom iz Karagandija napravio prvi značajniji međunarodni uspeh kazahstanskih klubova početkom prošle decenije, ne očekuje da će Kairat da igra u Beogradu. Tim iz Almatija je do sada tri puta gubio od izraelskih timova, a Kumikov očekuje da će tako da bude i sada.

"Mislim da nema šanse da se ta neuspešna tradicija prekine. Kairat igra previše nestabilno, padovi su ogromni. Jedina šansa je da se baš posvete Evropi i dohvate posla. Ne vidim da mogu da eliminišu Makabi", mišljenje je Kumjakova, koji je pre nekoliko dana ostao bez angažmana, pošto je napustio beloruski Sputnjik.

Što se tiče prvenstva, Kairat je trenutno daleko i od druge pozicije. Nju zauzima najprijatnije iznenađenje lige, Tobol, za koji igraju Dušan Jovančić, Nemanja Nikolić, Aleksa Amanović i Zoran Tošić. Nikolić je najbolji strelac ekipe i drugi golgeter lige, sa sedam pogodaka, četiri manje od Astaninog Marina Tomasova.

15.00: (1,30) Tobol (4,80) Žetisu (9,50)

Međutim, Tobol je prošao kroz velike potrese uoči današnje utakmice sa Žetisuon. Glavni trener Grigori Babajan napustio je ekipu, kako bi postao pomoćnik Alekseju Berezutskom u CSKA Moskvi. Videćemo kakav će trag na ekipu da ostavi taj odlazak Babajana u sred sezone.

Žetisu je u zoni ispadanja, ali je u poslednja četiri kola tri puta trijumfovao. Doduše, sve protiv ekipa iz donjeg doma.

KAZAHSTAN 1 – 16. KOLO

Petak

Ordabasi - Aktobe 0:1 (0:0)

/Logvinenko 81/

Atirau - Astana 0:2 (0:2)

/Tomasov 4, 35/

Šahtjor Karagandi - Taraz 1:0 (1:0)

/Čočijev 21/

Kizližar - Akžajik 0:1 (0:0)

/Antipov 50/

Subota

15.00: (1,30) Tobol (4,80) Žetisu (9,50)

16.00: (1,98) Kaspij (3,20) Kajsar (3,80)

17.00: (9,00) Turan (4,60) Kairat (1,33)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.