KUP SRBIJE: Zvezda lako sa Vošom, večiti derbi u finalu (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Jan.2013, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUP SRBIJE: Zvezda lako sa Vošom, večiti derbi u finalu (FOTO)

BVK Crvena zvezda – Vojvodina 12:7 (3:1, 4:2, 2:1, 3:3)
Bazen: Banjica. Gledalaca: 1.000. Sudije: Balažević i Putniković (obojica Beograd).
BVK CRVENA ZVEZDA: Šefik (8 odbrana), S. Rašović 2, Rađen, Ivošević, Stojčić, Pijetlović 1, Avramović 1, V. Rašović, Ranđelović 2, Vapenski 2, Prlainović 4, Eškert, Draksimović (1 odbrana). Trener: Savić
VOJVODINA: Marinković (3 odbrane), Bosančić 1, Maksimović 2, Vuksanović, Miličić, Vasić 1, Geratović 1, Crvenko, Njegovan, Ubović 1, Matković 1, Gvozdenović, Petić. Trener: Stanojević.
Nisu beogradski crveno–beli dozvolili iznenađenje u drugom polufinalu Kupa Srbije. Opravdali su ulogu favorita u duelu sa Vojvodinom i drugu godinu za redom igraće u finalu, ponovo protiv Partizana.
Tri minuta je trebalo vaterpolistima Crvene zvezde da se zagreju i da zatresu mrežu gostiju, a isto toliko da stignu do visokih 3:0, golovima Strahinje Rašovića, Avramovića i Prlainović,. U završnici četvrtine Maksimović je smanjio na 3:1.
Nisu puleni Dejana Savića forsirali jak ritam u drugoj deonici, ali nastavili su da nižu golove i , pa su prvi put sa pet razlike poveli preko Pijetlovića u 15. minutu (6:1).
U finišu druge četvrtine trgli su se gosti, preko Maksimovića i Vasića približili su se na 6:3, ali Strahinja Rašović je u poslednjem sekundu prvog poluvremena Zvezdu ponovo odveo na „+4“.
Pošto je pitanje pobednika bilo praktično rešeno još u prvom poluvremenu u drugom je utakmica poprimila mirniji tok.
Vojvodina je uglavnom pretila sa igračem više, ali ni u tom segmentu nisu bili mnogo opasni pa je Šefik samo jednom vadio loptu iz mreže, posle šuta Geratovića, ali Vapenski i Prlainović su uvećali Zvezdinu prednost.
Mirnu atmosferu na bazenu u poslednjoj deonici „poremetili“ su lepim golovima Nemanja Ubović, Boris Vapenski i Sava Ranđelović.
Beograđani su već uveliko razmišljali o nedeljnom finalu sa Partizano (19 sati) m, a Novosađani se pomirili sa sudbinom. Iznenađenje je, ipak, bilo nedostižno.
REPRIZA PROŠLE SEZONE
Tri puta do sada Crvena zvezda i Partizan su igrali u finalima Kupa Srbije. Prvi put snage su ukrstili 1992, zatim 2008, a novoformirana BVK Crvena zvezda je na megdan Partizanu izašla u prošlosezonskom finalu. Crno–beli su sva tri puta bili bolji.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.