KUP KORAĆA: Gudurić bez milosti za FMP

Izvor: MVP.rs, 18.Feb.2017, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUP KORAĆA: Gudurić bez milosti za FMP

Zvezda je prvi finalista Kupa Koraća.

Crvena zvezda mts je u ovogodišnjem izdanju Pireus Kupa Radivoja Koraća uspela u onome što joj iznenađujuće nije pošlo za rukom u prošlogodišnjem. Plasirala se u finale i to preko FMP-a koga je ubedljivo pobedila. Konačan rezultat je bio 76:60.

Tim Branka Maksimovića je konstantno nešto žrtvovao kako bi pokušao da parira Zvezdi. Prvo ofanzivni skok, kako bi sprečio tranziciju crveno-belih, zatim je rizikovao >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << sa šutom, pa su njegovi rivali ostajali sami van linije 6.75 metara. Iz toga je najviše profitirao Marko Gudurić koji je za poluvreme ubacio 21 poen. Zanimljivo je da u drugom nije ubacio niti jedan.

FMP se konstantno mučio da dođe do poena. Toliko je odbrana Crvene zvezde bila na nivou. Nešto kasnije, kada su Panteri uspeli da se razigraju, bilo je već kasno. Svoj najblistaviji trenutak su imali kada su sa minus 16 zaostatak spustili na minus 10. Jednim tajmautom, Dejan Radonjić je vratio dominaciju na terenu u svoju korist. Ekipa sa Malog Kalemegdana je rutinski odradila posao.

Najbolji u pobedničkom timu je bio Gudurić. Pored njega se istakao Čarls Dženkins sa 11, te Marko Simonović sa 10 poena. Najsvetlije tačke kod Pantera su bili Ajzea Ostin sa 12 poena, sedam skokova i čak pet blokada, odnosno Marko Ljubičić sa 18 poena (4/4 za tri).

U finalu Kupa Radivoja Koraća Zvezda će se sastati sa pobednikom duela Partizan NIS - Mega Leks (21č).

 

Crvena zvezda mts - FMP 76:60 (27:14, 21:18, 19:13, 9:15)

Dvorana: "SC Čair"; Gledalaca: 4.500; Sudije: Jovčić, Vojinović, Obrknežević

Crvena zvezda mts: Volters 2, Tompson 6, Mitrović 4, Lazić 6, Dobrić 5 (4sk), Simonović 10 (4sk), Rakićević 2, Dženkins 11, Gudurić 21 (4il), Jović 3 (6as), Kuzmić 4 (5sk), Bjelica 2. Trener: Dejan Radonjić

FMP: Radanov 4, Čović 4, Davidovac 7 (6sk), Apić 6 (4il), Lazarević 5 (6sk), Bursać, Šešlija, Kutlešić, Žižić 2 (5sk), Ljubičić 18 (4il), Ostin 12 (7sk, 5bl), Bolden 2 (9sk, 6il). Trener: Branko Maksimović

(foto: MVP / Dragana Stjepanović)

Nastavak na MVP.rs...






Povezane vesti

To je Gudurić koga je Zvezda čekala - 21 poen za poluvreme! Do finala bez napora, FMP počišćen

Izvor: MozzartSport.com, 18.Feb.2017

Levoruki šuter zablistao protiv tima iz Železnika i odveo crveno-bele u novo finale Kupa Radivoja Koraća - 76:60..(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)..Posle godinu dana pauze Crvena zvezda ponovo će se boriti za Žućkovu levicu! Srpski i jadranski šampion počistio je FMP sa pola...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.