KLS, FINALE: Ludnica u finišu pripala Zvezdi, crveno-beli na pobedu od titule!

Izvor: HotSport.rs, 15.Jun.2015, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLS, FINALE: Ludnica u finišu pripala Zvezdi, crveno-beli na pobedu od titule!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima ekipu Partizana rezultatom 72:69 i tako poveli sa 2-0 u finalnoj seriji Superlige Srbije. 

U domaćem timu su najefikasniji bili Mačvan sa 14 i Pavlović sa 11 poena, dok su kod gostiju najbolji bili Amerikanci. Dženkins je dao 18, a Vilijams tri poena manje. 
Naredni meč na programu je u četvrtak, 18. juna, a domaćin je >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Crvena zvezda
Obe ekipe su u meč ušle prilično žustro. Jedan od najboljih defanzivaca Crvene zvezde Darko Lazić ekspresno je zaradio dve lične greške zbog čega je morao na klupu. 
Potom su usledile i prve čarke, a u glavnoj ulozi bili su Saša Pavlović i Jaka Blažič. 
Trojkom Vilijamsa Zvezda je otišla na +5, ali je ubrzo na isti način uzvratio Pavlović, da bi posle bacanja Milosavljevića i polaganja Marinković Partizan prešao u vođstvo – 12:11. Crveno-beli su na prvu pauzu imali dva poena prednosti – 17:19. 
Početkom drugog dela igre, Milosavljević je trojkom doneo prednost Partizanu, ali početak druge deonice ipak je obeležio prekid. Košarkaš Crvene zvezde Stefan Jović i reprezentativac Srbije Stefan Jović pogođen stolicom u glavu zbog čega je odveden u svlačionicu. 
FOTO: STARSPORT Nakon prekida, crveno-beli su zaigrali znatno agresivnije, a u tim trenucima zablistao je Vilijams. Najpre je upisao svoj deveti koš, onda je pogodio i Dženkins, da bi posle monstruoznog zakucavanja Cirbesa (2+1) i poena Mitrovića, Zvezda stekla maksimalnih osam poena prednosti, ali je Partizan zahvaljujući Mačvanu uspeo da zadrži priključak –36:40 za odlazak na poluvreme. 
Partizan je bolje otvorio drugo poluvreme. Tepić je pogodio trojku, a Mačvan dva slobodna bacanja za novi preokret. Međutim, Vilijams je nastavio da igra fenomenalno – vezao je dve trojke, u međuvremenu je Pavlović zaradio namernu ličnu grešku zbog čega je usledila svađa sa Milosavljević nakon koje je kapiten Partizana napustio igru. 
Posle faula Milutinova u napadu, Duško Vujošević je ušao u konflikt sa sudijom Beloševićem i zaradio tehničku grešku. To je Zvezda znala da iskoristi, pa je posle asistencije Vilijamsa i zakucavanja Kalinića Zvezda stvorila maksimalnih deset poena prednosti (43:53). 
U uzbudljivom finišu, Partizan je držao priključak zahvaljujući raspoloženom Pavloviću, koji je najpre pogodio, a potom i asistirao za Milutinova. 
Tepić je pogodio trojku, a na isti način odgovorio je Dženkins za +3 za Zvezdu – 66:69. 
Ipak, na 16 sekundi pre kraja Mačvan je trojkom izjednačio na veliko oduševljenje domaćih navijača.  
 


Crno-beli su odlučili prave faul i ne daju Zvezdi šut iz igre. Mitrović je pogodio prvo bacanje, promašio drugo, ali je Kalinić priskočio i pogodio za konačnih 69:72.
The post KLS, FINALE: Ludnica u finišu pripala Zvezdi, crveno-beli na pobedu od titule! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Kalinić odbojkaškim potezom doneo pobedu Zvezdi za 2-0 nad Partizanom!

Izvor: Blic, 15.Jun.2015

Košarkaši Crvene zvezde na pobedu su od titule šampiona Srbije! Posle pobede nad Partizanom sa 72:69 (19:17, 21:19, 18:15, 14:18) pred "grobarima", vode sa 2-0 u finalnoj seriji Superlige uoči novog meča, u kom će biti domaćini u hali Pionir 18. juna...Vodili su crveno-beli tokom većeg dela meča,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.