Izvor: HotSport.rs, 04.Apr.2016, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLANJAO SE PAVELIĆU: A bio na korak od Ljupkove Zvezde

Krajem prošlog veka odnosno devedesetih godina Crvena zvezda je bila jedan od najboljih evropskih timova i da nije bilo građanskog rata na ovim prostorima ko zna dokle bi dogurala.

Trener koji je doveo do evropskog trona Ljupko Petrović pre nekoliko dana otkrio je do sada neobjavljene podatke u vezi sa igračima koji su bili na meti crveno-belih, a koji nisu došli u Beograd zbog dešavanja koja su usledila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << /> – Da nije bilo rata siguran sam da bi Crvena zvezda nekoliko godina bila u vrhu evropskog fudbala. Raspad zemlje, rat u Hrvatskoj, sankcije i zabrana igranja utakmica u Beogradu uticali su da sjajna generacija prinudno siđe sa velike scene, počeo je Petrović priču za Sportski žurnal.
Plan je bio da igrače koji su se spremali da odu zamene najbolji igrači jugoslovenske lige.
– Dragiša Binić i još nekoliko starijih igrača spremali su se da odu u inostranstvo. Planirali smo dolaske Davora Šukera i Slaviše Jokanovića. Započeli su pregovori, ali je zbog rata sve propalo, objasnio je trofejni stručnjak.
Da priča nije bez osnova jasno je ako se zna da je oba navedena igrača Petrović trenirao tokom svoje bogate karijere – Šukera u Osijeku pune tri sezone i Jokanovića u Vojvodini dve godine, pa je bio veoma upoznat sa njihovim kvalitetima.
Aktuelnog predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske put je odveo na drugu stranu odnonso posle zagrebačkog Dinama usledila je selidba u Španiju, prvo u Sevilju, a potom u Madrid gde je igrao za Real. Ostače upamćen i po skandalu koji je izazvao pošto je 1996. godine u glavnom gradu Španije posetio grob ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.