KKCZ: Teo ostvario san, Lazić rekorder i ispisivanje istorije kluba

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 23:44

KKCZ: Teo ostvario san, Lazić rekorder i ispisivanje istorije kluba

Košarkaši Crvene zvezde u subotu su osvojili Kup Radivoja Koraća u Nišu, a zvaničan klub sajta podseća na niz rekorda i uspeha koje je klub ostvario u "Čairu".

Zvezda je velikom finalu pobedila Partizan i po četvrti put zaredom osvojila Kup, što je najduži niz u istoriji kluba kada je reč o trofejima u Kupu.

Crveno-beli su trofej osvojili nošeni sjajnim Milošem Teodosićem koji je dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i priznanje najkorisnijeg košarkaša finala.

Proslavljeni srpski košarkaš letos je ostvario dečački san potpisavši ugovor sa klubom sa Malog Kalemegdana, a u subotu je ispunio još jedan osvojivši prvi trofej u crveno-belom dresu.

"Njegova posvećenost i doprinos klubu se ne mogu meriti samo brojkama i pogledom na statistiku. Teo nije bio samo igrač koji je ubacio 16 poena, uz pet asistencija i pet skokova, već je bio izvor energije svog tima. Prekaljeni organizator igre je znao kako i kada šta treba da uradi, te je samo još jednom potvrdio zašto nosi epitet jednog od lidera naše ekipe", piše na zvaničnom sajtu kluba.

Zvezdi je ovo bio ukupno 13. trofej nacionalnog Kupa. Prvi su uspeli da osvoje još 1971. godine, da bi potom osvajali i: 1973, 1975, 2004, 2006, 2013, 2014, 2015, 2017, 2021, 2022, 2023, kao i 2024. godine.

Od ukupno trinaest trofeja u Kupu, čak osam osvojio je Branko Lazić. U stopu ga prati Luka Mitrović sa titulom manje, dok Stefan Lazarević i Dejan Davidovac imaju po tri, a Nemanja Nedović i Dalibor Ilić po dve.

"U Nišu je za seniorski tim prvi put nastupio talentovani Andrej Kostić. Ovaj šesnaestogodišnjak je imao zapažene minute protiv ekipe Čačak 94 u polufinalu, kada je upisao sedam poena i nagovestio da crveno-beli poseduju još jedan "dragulj" u svom timu. Osim pomenutog Andreja Kostića, trener Janis Sferopulos je odlučio da u Niš povede još jednog mladog i perspektivnog igrača juniorskog tima Zvezde, a u pitanju je Andrej Lučić, koji za razliku od svog imenjaka nije dobio priliku da se upiše u listu strelaca tokom nacionalnog Kupa, ali će mu prethodni vikend sigurno ostati u najlepštem sećanju", piše na sajtu Zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.