KK Crvena zvezda - pobeda, ali se sprema i krivični postupak!

Izvor: Sportske.net, 14.Jan.2020, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KK Crvena zvezda - pobeda, ali se sprema i krivični postupak!

Zvezda se ponosi učinjenim, ali sledi nova borba.

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je "ostvario veliku pobedu", nakon nove odluke ABA lige da mu se vrati bod i umanji novčana kazna posle nedolaska na utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici.

Žalbeno veće ABA lige preinačilo je danas kaznu disciplinskog sudije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Saše Pavličića Bekića izrečenu povodom nedolaska crveno-belih na utakmicu 13. kola ABA lige protiv Budućnosti tako što je Zvezdi vraćen bod, umanjena novčana kazna sa 20.000 evra na 15.001 evro i ukinuta odluka o plaćanju troškova organizacije neodigrane utakmice.





"Ova odluka Žalbenog veća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsedništva vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobedu KK Crvena zvezda. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 evro, već je to odgovornost Predsedništva ABA lige koje nije donelo nikakvu odluku", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Zvezda je navela da "punim kapacitetom nastavlja borbu za regularnost i legitimitet lige".

"Kao klub smatramo da smo se u celokupnoj situaciji od 27. decembra prošle godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozcijama i propisima ABA lige i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cele asocijacije – ABA lige", piše u saopštenju.

Žalbeno veće potvrdilo je da će konačnu odluku o ponovnom odigravanju utakmice doneti Predsedništvo ABA lige.





"Predsedništvo ABA lige je svojim neodlučivanjem nanelo štetu KK Crvena zvezda za šta će naš klub pokrenuti odgovarajući sudski krivični postupak, ukoliko Predsedništvo ne ispravi svoj evidentni propust", navedeno je.



"KK Crvena zvezda nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi Predsedništvo ABA što pre donelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige
", piše u saopštenju.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KK Crvena zvezda zadovoljna odlukom Žalbenog veća, ali to nije dovoljno: Pokrenuće krivični postupak protiv ABA lige

Izvor: Večernje novosti, 14.Jan.2020

Punim kapacitetom nastavlja borbu za regularnost lige Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je "ostvario veliku pobedu", nakon nove odluke ABA lige da mu se vrati bod i umanji novčana kazna posle nedolaska na utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici.Žalbeno veće...

Nastavak na Večernje novosti...

''Sramota!'' - Vanja Marinković pokrenuo ''lavinu'' komentara, reagovali i partizanovci i zvezdaši! (foto)

Izvor: Sportske.net, 14.Jan.2020

Samo jedna rečenica, koju su mnogi povezali sa današnjim događajima u ABA ligi...Njegova Valensija večeras gostuje Himkiju u 19. kolu Evrolige, ali Vanja Marinković je tokom popodneva osetio potrebu da se oglasi na Tviteru.......''Lagano kao da ništa nije bilo, sramota, rade šta god požele!!!'',...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.