JovanoviĆ: Rival poseduje kvalitet

Izvor: Politika, 20.Nov.2010, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JovanoviĆ: Rival poseduje kvalitet

Danas u 17 časova košarkaši Partizana MTS dočekuju Crvenu zvezdu

U prethodne dve sezone, treća sedmica novembra i osmo kolo NLB lige donosili su pobedu košarkaša Crvene zvezde protiv Partizana. Vreme za njihov prvi ovosezonski okršaj (17 č, TV Arenasport) je isto, ali bi ovog puta trijumf „crveno-belih“ bio jedno od većih iznenađenja u istoriji košarkaškog „večitog“ derbija.

Vodeće evropske kladionice tako procenjuju da bi evroligaš trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da pobedi sa najmanje 15 poena razlike, a u njegovom taboru su znatno uzdržaniji.

– Slučajevi s početaka prethodne dve sezone su najbolji dokaz da u derbiju sa Zvezdom nema favorita – obrazloženje je kapitena Partizana MTS Petra Božića. – Ali, ne gledam previše u prošlost, ovo je novi tim i novi početak. Zvezda ima svoj kvalitet i odlično je odigrala protiv Cibone, bez obzira na to koji skor ima sigurno će biti ekstremno motivisana. Utakmica je važna i njoj, ali nama je posebno bitna jer smo već ispucali bonus poraza koji bi sebi smeli da dozvolimo u NLB ligi.  A, zna se koliko inače pobeda u „večitom“ derbiju znači nama i našim navijačima.

Trener Vlada Jovanović kaže da nije bilo potrebe da četvorici Partizanovih inostranih debitanata u derbiju posebno govori o današnjem susretu:

– Ne bih stavljao breme na leđa ovog tima Partizana, koji je u stvaranju, i za NLB ligu i za Evroligu. Sastav ekipe nikada nije bio dovoljan da bi se znalo ko će pobediti u derbiju, teren je jedino merilo. Zvezda je loše startovala, ali je njen mladi tim sa tri pojačanja dobio preko potrebno iskustvo. Pobedom protiv Cibone je pokazala da je sastavila kvalitetan tim.

Utakmica će moći da se gleda i u prenosu na Internet stranici Partizana, uz SMS uplatu – cena poruke je 600 dinara, plus porezi. Svi detalji oko registracije su na www.kkpartizan.rs.

G.K.

-----------------------------------------------------------

„Večiti derbi” stvara junake

Trener košarkaša Crvene zvezde Mihailo Uvalin veruje da njegova ekipa nije bez šasni protiv Partizana

Pobedom nad Cibonom košarkaši Crvene zvezde podigli su glavu posle šest uzastopnih neuspeha pa u meč sa još jednim evroligašem ulaze s mnogo više samopouzdanja. Ni činjenice da se radi o Partizanu koji deceniju dominira i predstavlja „noćnu moru“ za generacije igrača „crveno-belih“ i njihove navijače kao i da je rival izraziti favorit, ne obeshrabruju mladog trenera Mihaila Uvalina i jednog od najmlađeg kapitena u istiriji kluba s Malog Kalemegdana Nemanju Nedovića.

– Napašćemo, sigurno se nećemo predati. Rival ima prednost u svim segmentima i bar pet puta skuplji tim, ali kad se 40 minuta igra pet na pet sve je moguće, ono što je na papiru briše se. Uostalom, Partizan je bio izraziti favorit i protiv Budućnosti i Širokog, ali to nije potvrdio na parketu. U ovakvim mečevima motiv je prisutan sam po sebi, a naš jedini zadatak je da pokažemo napredak u odnosu na prethodni meč i igrom zadovoljimo navijače – istakao je Uvalin.

Deluje kao apsurd ali je činjenica, Nedović (19) od svih igrača Zvezde, uz Miloševića koji je stigao upravo iz redova „crno-belih“, ima najviše iskustva u derbijima. Međutim, za razliku od prethodnih kada je imao epizodne role u ovom će biti jedan od aduta, krator igre s velikom odgovornošću.

– Dobro je poznato koliko vredi Partizan, pun samopouzdanja posle sjajnih igara u Evroligi. U „Pionir“, međutim, ne nosimo belu zastavu već dolazimo kao „ratnici“ da u sportskoj borbi pokažemo da i naš mlad tim ima perspektivu i pokušamo da iznenadimo šampiona – naglasio je Nedović.

Zvezda će u odnosu na duel s Cibonom u rotaciji imati dva nova igrača. Posle zalečene povrede u tim se vraća talentovani bek Luka Drča (23, 195), momak koji je studirao na Juti i može da pokrije pozicije jedan i dva, a debitovaće treći Amerikanac, iskusni centar Entoni Majls (28,208).

– Svim strancima potrebno je vreme da se uklope, tako da od Marša, Janga i Majlsa tek očekujemo da pokažu ono zbog čega su dovedeni. Važno je da znaju da je u Zvezdi na prvom mestu timska igra iz koje jedino izrastaju junaci, a nema bolje prilike za to od derbija – ocenio je trener „crveno-belih“.

M. S.

objavljeno: 21/11/2010
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NLB: Partizan - Crvena zvezda (17h)

Izvor: B92, 20.Nov.2010

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaju se u nedelju u Pioniru' u osmom kolu NBL lige...Partizan je nominalni domaćin večitog derbija', a utakmica počinje u 17 časova...Partizan i Zvezda su loše počeli novu sezonu, posebno "crveno-beli", ali oba kluba u derbi ulaze puni samopouzdanja. Partizan...

Nastavak na B92...

U Zvezdi se ne plaše Partizana

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Nov.2010, 01:28

Komšije su bolje, skuplje i iskusnije, ali favorit ne pobeđuje uvek – poručili su sa Malog Kalemegdana uoči 202. večitog derbija. Ipak, i Partizan zna šta ga čeka – ekstremno motivisan protivnik.. Možda i najveći problem Mihaila Uvalina će biti kako da ohladi glave učenicima, od kojih...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Partizan nema pravo na kiks

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Nov.2010

Parni valjak ima lepu priliku da razvije veliku brzinu i u tom naletu uđe u nastavak sezone. Još se prepričava spektakularan trijumf nad Kahom Laboral, a crno-beli imaju priliku da ga nadograde iskonski najznačajnijom pobedom – protiv Crvene zvezde.. Šampion igra Evroligu, večiti rival nije na...

Nastavak na Sportski Žurnal...

VEČITI DERBI: DA SE BORE, DA GINU

Izvor: Kurir, 21.Nov.2010

Derbi može da počne! Košarkaši Partizana danas (17.00) u 8. kolu NLB lige dočekuju „večitog rivala“ Crvenu zvezdu. Crno-beli su veliki favoriti u večerašnjem okršaju, ali polemika između Mirka Pavlovića, generalnog menadžera crveno-belih, i Dragana Todorića, sportskog direktora Partizana,...

Nastavak na Kurir...

Danas košarkaški večiti derbi

Izvor: Studio B, 21.Nov.2010

U Beogradu se večeras odigrava još jedan Večiti derbi: u osmom kolu Jadranske lige u hali Pionir se sastaju košarkaši Partizana i Crvene zvezde. ..Oba tima su loše počela ovu sezonu, naročito crveno-beli, ali u derbi ulaze puni samopouzdanja nakon što je Partizan pobedio Kahu Laboral u Evroligi,...

Nastavak na Studio B...

Zamalo stotka

Izvor: RTS, 21.Nov.2010

Košarkaši Partizana lako su savladali mladu ekipu Crvene zvezde. Meč rešen u drugoj četvrtini kada je napravljena najveća prednost, drugo poluvreme proteklo u mirnoj igri. Kod pobednika najbolji Lafajet i Veseli, kod Zvezde istakao se Marš...Partizan je pobedom nad večitim rivalom pokazao da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.