Jovančić: Seckanje igre kvari derbi

Izvor: Mondo, 21.Maj.2019, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovančić: "Seckanje" igre kvari derbi

Vezni fudbaler Crvene zvezde veruje da će domaći teren i podrška navijača izvući iz ekipe dodatni kvalitet, dovoljan za osvajanje Kupa.

Do kraja klupske sezone u Srbiji ostalo je još da se odigra finale nacionalnog Kupa.

U četvrtak od 19.00 na stadionu "Rajko Mitić" sastaće se Crvena zvezda i Partizan, a crveno-beli će imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << priliku da se "večitom" rivalu revanširaju za poraz od pre dve godine u Humskoj ulici, kada je Nikola Milenković pogotkom u 42. minutu doneo trofej i "duplu krunu" crno-belima.

Zvezda čeka trijumf u oba domaća takmičenja čak 12 godina, a trijumf u Kupu sedam godina...

"Mnogo bi nam značilo da osvojimo i taj trofej. Pod jednakim smo pritiskom i mi i Partizan, videćemo ko će bolje da se izbori", rekao je Dušan Jovančić za "Sportski žurnal".

Finale je trebalo da se igra u Nišu, ali ga je Fudbalski savez Srbije "preselio" u Beograd, kada je postalo jasno da će akteri poslednje utakmice biti "večiti" rivali.

Voljom žreba, organizacija je poverena Zvezdi.

"Uz podršku publike na 'Marakani' uvek odigramo malo bolje. Biće više naših navijača, zaslužili smo posle ovakve sezone da i na kraju imamo jaku podršku. Ne sumnjam u to i nadam se osvajanju Kupa u takvom ambijentu".

Partizan je u prva dva ovosezonska okršaja odoleo Zvezdi, potvrdivši staru frazu, da "u derbiju nema favorita".

Treći njihov meč, odigran 25. aprila, ipak je pripao crveno-belima. Golovima Bena iz penala i Vukanovića bilo je 2:1, uz počasni pogodak Partizana sa "bele tačke" u samom finišu.

"Izvukli smo pouke iz derbija na njihovom stadionu. Kod nas je sve bilo mnogo bolje, ali imamo problem što se igra mnogo 'secka' i to nas sprečava da uradimo ono što želimo. Tenzija je velika, takve utakmice su tvrde i teške. Probaćemo da spustimo loptu i što više igramo fudbal", najavio je Jovančić.

Finale će na svom prvom kanalu prenositi TV Arena sport.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.