Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2021, 18:43

Još jedan italijanski klub želi Dejana Stankovića

Među kandidatima i bivši trener Crvene zvezde

Sampdorija je otpala kao opcija, ali to ne znači da Dejan Stanković posle Crvene zvezde neće sesti na klupu nekog italijanskog kluba. Više je pitanje kada će se to dogoditi nego da li će.

Mladi trener crveno-belih i nekadašnji as Lacija i Intera radi odličan posao na klupi kluba u kom je ponikao kao igrač. Osvojio je dve titule i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dvaput prezimio u Ligi Evrope, što ne promiče Italijanima. Uporan je bio Masimo Ferero da ga angažuje, ali je po saznanjima Mozzart Sporta dobio negativan odgovor, a hapšenje predsednika Sampdorije dodatno je učvrstilo Stankovićev stav da se ove zime ne seli u Đenovu.

U Đenovu sigurno neće, ali bi mogao nazad u Udine.

Po pisanju italijanske državne agencije ANSA, za Zvezdinog trenera sada je zagrizao Udineze.

Crno-beli su 14. na tabeli Serije A sa šest bodova iznad zone ispadanja, ali je poraz od Empolija u ponedeljak (1:3) dodatno poljuljao ionako ne baš čvrst odnos između trenera Luke Gotija i porodice Poco, koja rukovodi klubom. Stankoviću u prilog ide to što je već radio u Udinezeu, kao član stručnog štaba Andree Stramaćonija. Bilo je to u sezoni 2014/2015. u kojoj su Zebre zauzele 16. mesto.

ANSA tvrdi da je Srbin prvi, ali ne i jedini pik da nasledi Gotija.

Pored sadašnjeg, pominje se i bivši trener Crvene zvezde - Valter Zenga. Nekadašnji golman je poslednji angažman imao u Kaljariju, čiju je ekipu preuzeo marta 2020, ali je samo priveo kraju sezonu uzdrmanu pandemijom korone. U avgustu ga je nasledio Euzebio di Frančesko. Zengin adut je to što je već nekoliko puta u prošlosti dovođen u vezu sa porodicom Poco, ali nisu (još) sarađivali.

Spisak kandidata ne završava se pomenutom dvojicom stratega. Šanse da naslede Gotija, samo procenutalno dosta manje, daju se i bivšem treneru Đenove, Kaljarija, Kjeva, Katanije... Rolandu Maranu i Marku Đampaolu, koji trenutno u katarskom Al Sadu menja Ćavija, a 2019. je sve iznenadio kada je klupu Sampdorije zamenio Milanovom. Nije se, ipak, dugo zadržao na San Siru. Od juna do oktobra, tokom kojih je imao tri pobede i četiri poraza.

Piše se, takođe, da bi Pocovi mogli da iznenade i dovođenjem trenera iz Španije, ali ne i kojim.

Svakako, pominjanje Dejana Stankovića privlači najveću pažnju. Njegova velika želja je da na proleće napravi iskorak u Evropi i osvoji još jednu titulu sa Crvenom zvezdom, ali dobro je poznato da su u fudbalu preokreti svakodnevna pojava.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.