Jesenji rasplet - Zvezda zimuje na prvom mestu, kolika će biti razlika?

Izvor: Sportske.net, 03.Dec.2017, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jesenji rasplet - Zvezda "zimuje" na prvom mestu, kolika će biti razlika?

Crveno-beli su bili prvi na tabeli posle 15 odigranih kola ali će se računi iz jesenjeg dela sezone svoditi 14. decembra.

Zavesa na jesenji deo sezone u domaćem šampionatu biće spuštena nakon 156. "večitog" derbija koji bi prema rasporedu takmičenja trebalo da bude odigran 13. decembra.

To znači da će "večiti" do odlaska na zimsku pauzu odigrati po dve prvenstvene utakmice, ali i po jednu u Ligi Evrope i to već u četvrtak.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Crvena zvezda je pred evropski meč odluke sa Kelnom remizirala sa Bačkom u Bačkoj Palanci i dala Partizanu šansu da se posle duela sa Vojvodinom približi na četiri boda zaostatka ali šampion Srbije nije iskoristio kiks lidera prvenstva.

Kolo još uvek nije kompletirano ali možemo da konstatujemo da razlika između Crvene zvezde i Partizana posle dvadeset odigranih utakmica iznosi ŠEST bodova.

To znači da će Zvezda bez obzira na ishode poslednje dve prvenstvene utakmice u jesenjem delu sezone "zimovati" na liderskoj poziciji na tabeli jer bi čak i u slučaju istog broja bodova sa Partizanom imala bolju gol razliku.

Situacija je takva da se tokom trajanja ligaškog dela prvenstva plasman klubova na tabeli određuje na osnovu osvojenih bodova, a u slučaju istog broja bodova gleda se gol razlika. Zvezda je trenutno prva na tabeli sa 53 osvojena boda i gol razlikom 51:7 (+44). Partizan zaostaje šest bodova i ima gol razliku 40:15 (+25).

To znači da Zvezdu već sada možemo da proglasimo jesenjim šampionom, ali daleko od toga da će poslednje dve utakmice prvog dela sezone biti manje bitne.

Crvena zvezda posle duela sa Kelnom dočekuje Borac iz Čačka, pa ide u goste Partizanu. Šampion Srbije posle gostovanja u Kijevu ide na megdan Napretku, a u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva ugosiće "večitog" rivala.

Jasno je da crno-beli imaju težeg rivala u 21. kolu, a pride idu u goste Napretku, dok Zvezda na svom terenu dočekuje slabašni Borac koji je ove jeseni već tukla dva puta.

Partizan će u najboljem slučaju, ukoliko se ne desi čudo pa Zvezda ispusti bodove protiv Borca, svog "večitog" rivala ugostiti kao drugoplasirani tim na tabeli sa šest bodova manje. Tako bi u "večitom" derbiju" mogao da juri smanjenje tog bodovnog zaostatka i da u februaru krene sa "-3". Zvezdi remi sigurno ne bi smetao, a pobeda bi bila prava premija jer bi u tom slučaju crveno-beli najverovatnije otišli na pauzu sa 9 bodova više od "večitog" rivala.

Prvenstvu se vraćamo sledećeg vikenda, pre toga nas čekaju utakmice "večitih" u Ligi Evrope, a to je u ovom trenutku najvažnija stvar.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka,   Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.