Janković: Ne snosimo odgovornost

Izvor: B92, 06.Dec.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: "Ne snosimo odgovornost"

Zajednica Superlige ne snosi odgovornost za napad huligana na prostorije Crvene zvezde, kaže generalni sekretar Miodrag Janković.

Čelnici Zajednice kategorički odbacili su bilo kakvu odgovornost, s obzirom da se incident nije desio na tribinama.

"Policija treba da utvrdi kako je došlo do napada na prostorije Crvene zvezde i ne vidim zbog čega bi Zajednica imala bilo šta s tim. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nadamo se da ćemo nakon istražnih radnji saznati ko je među napadačima i ko stoji iza njih", rekao je Janković.

On je podsetio da je odluka o zameni domaćinstvu utakmice Sloboda - Partizan doneta na inicijativu oba kluba i dodao da je ona bila u skladu sa propozicijama takmičenja.

"Zajednica je uz pomoć pratećih službi i Policijske uprave Beograda učinila sve da razdvoji duele Partizana i Crvene zvezde i ostavljena je dovoljna pauza izmedju te dve utakmice. Mi ne možemo da snosimo odgovornost za ono što se dešava na ulici. Zajednica je odgovorna, kao i klubovi, samo za ono što se dešava na stadionu", rekao je Janković.

Prema njegovom mišljenju, u ovoj situaciji ne mogu da budu odgovorni ni Partizan, ni Crvena zvezda, jer incident nisu napravili navijači, već huligani i takve stvari mogu da se dese svakog dana.

Delić je rekao da je susret izmedju Crvene zvezde i Vojvodine, koji je počeo tri sata po završetku duela Partizan- Sloboda, bila proglašena za utakmicu visokog rizika i da je domaćin besprekorno organizovao taj meč.

Prema rečima dvojice čelnika Zajednice, Izvršni odbor će za dvadesetak dana analizirati jesenju sezonu i zauzeti svoj stav o svemu što se u tom periodu dešavalo u našem fudbalu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.