JUNAK 1. KOLA SUPERLIGE: Nikola Karaklajić (Novi Pazar)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 13:14

JUNAK 1. KOLA SUPERLIGE: Nikola Karaklajić (Novi Pazar)

Ušao u igru i sve rešio za 25 minuta.

Vikend koji je za nama, između ostalog obeležio je i početak nove sezone Superlige. Nova trka za bodove i mesta koja obezbeđuju izlazak u Evropu je zvanično počela, odigrani su mečevi prvog kola. Prvi ovosezonski pogodak viđen je na meču Spartaka i superligaškog novajlije, ekipe IMT. Već u 15. minutu meča mladi Miloš Luković pronašao je put do mreže Spartaka i obeležio početak sezone kada su golovi u pitanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Na svim utakmicama viđeno je ukupno 19 pogodaka, a najubedljivija je bila Crvena zvezda koja je pred svojim navijačima sa 5:0 deklasirala Vojvodinu. Tri meča završena su bez pobednika, a na dva duela igrači nisu uspeli da zatresu mrežu.

Ipak, kolo za nama definitivno je obeležio prvotimac Novog Pazara, ljubiteljima superligaškog fudbala dobro poznati igrač Nikola Karaklajić. Pazarci su na domaćem terenu sa 2:0 savladali Radnički iz Kragujevca a čovek odluke bio je upravo momak koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde.

Trener domaće ekipe, Dragan Aničić je u 68. minutu, kako se kasnije ispostavilo napravio ključnu promenu na meču. Na teren je umesto Ensara Brunčevića poslao Nikolu Karaklajića.

Za ukazano poverenje, mladi napadač zahvalio se na najbolji mogući način, pošto je posle samo dva minuta provedena na terenu pronašao put do mreže golmana Radničkog i doveo svoj tim u vođstvo. Tačka na rezultat i na pobedu Pazaraca stavljena je u sudijskoj nadoknadi kada je Karaklajić asistirao Obradoviću koji je matirao Lekovića i postavio konačnih 2:0.

A post shared by FK Novi Pazar (@fknovipazar_official)

Istinski ljubitelji fudbala sa superligaških terena sećaju se Nikole Karaklajića još iz vremena dok je nastupao za Voždovac, Čukarički ili Javor. Pre povratka u Srbiju fudbalski put ga je vodio i u inostranstvo, tačnije u Grčku gde je nastupao za nekolicinu tamošnjih klubova a ovog prelaznog roka stigao je u Novi Pazar.

I ako je suditi po prvom meču za novi klub već je pokazao da su Pazarci u njemu dobili ozbiljno pojačanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.