JSL: Novi Pazar srušio Zvezdu!

Izvor: B92, 04.Apr.2015, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JSL: Novi Pazar srušio Zvezdu!

Fudbaleri Novog Pazara pobedili su Crvenu zvezdu na svom terenu sa 2:1, u derbiju 21. kola Jelen Superlige.

Pazarci su pred praznim tribinama slavili golovima Pavlovića u 14. i Jevtovića u 70. minutu sa penala, dok je jedini gol za crveno-bele postigao Cvetković u 16. minutu.

Osim Novog Pazara, ovom pobedom će najzadovoljniji biti Partizan i Čukarički. Crno-beli imaju šansu da pobegnu na +5 ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobede Radnički iz Kragujevca, a Čukarički je sada prišao Zvezdi na pet bodova zaostatka.

Tok meča:

Sastavi:

Novi Pazar: Zečevićm, Đorđević, Vuković, Tintor, Kostić, Jeftović, Mijić, Pavlović, Radivojević, Matos, Kecap

Crvena zvezda: Rajković, Lazić, Pavićević, Cvetković, Anđelković, Stojanović, Kovačević, Katai, Lazović, Parker, Jović.

Posle uvodnih nekoliko minuta i igre na sredini terena, Pazarci su imali prvi udarac ka golu na meču. Posle greške prilikom dodavanja na sredini lopta je stigal do Radivojevića na 17-18 metara od gola, usledio je šut u dalji ugao, ali je Rajković lako zaustavio pokušaj. Već u sledećem napadu, crveno-beli su uzvratili preko Darka Lazovića, ali su oba njegova pokušaja na vreme izblokirana.

Nastavili su domaći sa ofanzivnom igrom, ne dozvolivši Zvezdi da preuzme kontrolu, da bi u 12. minutu ponovo bilo opasno, ali je Lazić nekako uspeo da interveniše, ali ne i četiri minuta kasnije. Kacap je dobio dugu loptu sa svoje polovine, sjajno izbacio mladog štopera gostiju, ali nije uspeo da uputi udarac, pošto je Lazić uz pomoć Anđelkovića izbacio loptu. Međutim, pravo do Pavlovića na šest metara koji je kroz nekoliko igrača i golmana Rajkovića šalje u mrežu – 1:0.

Samo dvadeset sekundi kasnije, Zvezda je izjednačila. Posle akcije po desnom boku, lopta je došla do ivice peterca, a tu se našao desni bek gostuju Nenad Cvetković i špicem proturio loptu kroz noge Vukoviću – poslavši je od dalju stativu u mrežu – 1:1.

Posle izjednačenja gostiju tempo igre je opao, pa se ponovo igralo mirno na sredini terena. I ovoga puta je domaćin bio taj koji je preuzeo inicijativu, pa je ponovo zapretio preko Matosa, ali mu je Pavićević na vreme ušao u šut. Matos je ovom prilikom bio sebičan, pošto je na drugoj strani kaznenog imao usamljenog Kecapa.

Ipak, nije Novi Pazar uspeo da izdrži takav ritam, Zvezda je dočekala pad ekipe Milorada Kosanovića i u poslednjih desetak minuta imala tri sjajne prilike za pogodak.

Najpre je šansu imao Luka Jović u 37. minutu, kada mu je golman domaćih na vre izašao i skratio ugao, da bi već u sledećem napadu, posle prodora Lazovića, dobio loptu na petercu, ali nije uspeo da pošalje loptu u mrežu. Poslednju priliku da nešto promeni ponovo je imao mladi Jović, posle novog prodora i centaršuta Dušana Anđelkovića – ovoga puta Jović je dobio loptu povratnu loptu u Parkera, na šest-sedam metara od gola, da bi iz poluklizećeg pokušaja prebacio čitav gol.

Drugo poluvreme otvoreno je nešto opreznijom igrom s obe strane, pa se u prvih pet minuta ponovo igralo uglavnom na sredini terena, a ovoga puta su prvi zapretili gosti preko Stojanovića, ali je njegov volej bio neprecizan. Novu šansu za ekipu Nenada Lalatovića imao je Anđelković u 57. minutu. Jović je lepo skočio i spustio loptu na nogu levog beka, ali je pokušaj ponovo bio neprecizan.

U 70. minutu Novi Pazar je ponovo poveo. Gol je sa penala postigao Jevtović koji je prevario Rajkovića, a prethodno je sudija Glođević opravdano pokazao na 'belu tačku'.

Iako se očekivao veliki pritisak posle vodećeg gola Pazaraca, to se nije dogodilo. Domaćin se bez problema branio i ozbiljno je pretio iz kontri i polukontri.

Lalatović je pokušao uvođenjem Orlandića i Bosančića, ali to nije promenilo ništa u Zvezdinoj igri, pa je Nvi Pazar na kraju sasvim zasluženo ostvario pobedu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) PROCENITE SAMI: Da li je sudija opravdano dosudio penal za Novi Pazar protiv Zvezde?

Izvor: Kurir, 04.Apr.2015

NOVI PAZAR - Fudbaleri Novog Pazara i Crvene zvezde igraju meč 21. kola Superlige Srbije...Fudbaleri Novog Pazara trenutno vode 2:1, a domaći fudbaleri su drugi gol postigli preko Jevtovića sa penala u 71. minutu. Prethodno je glavni sudija Vlado Glođović dosudio penal za domaći tim, pošto je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.