JAROŠIK PONUĐEN ZVEZDI

Izvor: Kurir, 04.Jan.2011, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAROŠIK PONUĐEN ZVEZDI

Prosinečki gledao trojicu. Jirži Jarošik, fudbaler Saragose i nekadašnji reprezentativac Češke, ponuđen je menadžmentu Crvene zvezde. Bivši fudbaler CSKA, Čelsija i Seltika nije zadovoljan statusom u španskom klubu i želi da napusti Primeru. Ugovor sa Saragosom ističe

Prosinečki gledao trojicu.

Jirži Jarošik, fudbaler Saragose i nekadašnji reprezentativac Češke, ponuđen je menadžmentu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Crvene zvezde. Bivši fudbaler CSKA, Čelsija i Seltika nije zadovoljan statusom u španskom klubu i želi da napusti Primeru. Ugovor sa Saragosom ističe mu u junu, a čelnici kluba za koji igra naš Ivan Obradović saglasni su da ga prodaju.

Španski mediji pišu da su se za 33-godišnjeg Čeha, koji je visok 196 centimetara, već raspitivali Crvena zvezda i Bajer iz Leverkuzena. Konkretno, Robert Prosinečki, novi trener Crvene zvezde, pred Novu godinu boravio je u Španiji i tražio pojačanja, pa mu je jedna menadžerska agencija ponudila nekoliko igrača.

Jirži Jarošik može da igra u veznom redu, ali i odbrani, pa je za pretpostaviti da je on moguća alternativa ukoliko se izjalovi transfer s Kornelom Salatom. Trenutna cena Jarošika na evropskom tržištu je 1,5 miliona evra, ali srpski i nemački klub nemaju nameru da plate više od petine te cene. Čeh je za Saragosu u 2010. godini odigrao samo 17 utakmica i dao dva gola.

Pored Jarošika treneru Crvene zvezde Robertu Prosinečkom predložena su još dvojica fudbalera Saragose. To su mladi mađarski štoper Adam Pinter (192, 22) i iskusni italijanski defanzivac Mateo Kontini (30). Njih dvojica znatno su jeftiniji od Čeha Jarošika.

(A. R. - D. P.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.