Iz minuta u minut: Zvezda - Real 72:79

Izvor: Blic, 02.Jan.2015, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz minuta u minut: Zvezda - Real 72:79

Košarkaši Crvene zvezde Telekom izgubili su od Reala sa 72:79 u 1. kolu Top 16 faze Evrolige, a evo kako je prenos tog duela izgledao uz Blicsportov blog uživo.

Kraj utakmice, Crvena zvezda Telekom je u 1. kolu Top 16 faze Evrolige izgubila od Reala sa 72:79!

Blažič >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je sa skoo osam metara pogodio trojku, Realova prednost je 72:77, no na 10,9 sekundi pre kraja fauliran je iskusni Serhio Rodrigez...

Trojka Lazića, posle Blažičeve, primakla je Zvezdu na 69:77 no - do kraja je ostalo samo 60 sekundi. Realov stručni štab je zatražio tajmaut, za svaki slučaj.

Bliži se kraj meča, a ma koliko se Nikola Kalinić borio, dok se ore Zvezdaške pesme poput "Kad teško je...", Real uvek ima odgovor. U finišu meča pruža ga Argentinac Noćioni, koji održava goste na 12, 13, 14 poena razlike. Ostala su još samo dva minuta do kraja...

Ne daju se crveno-beli, uspevaju sada da lakše poentiraju, no odbrana im je potpuno uzdrmana - Burisis pogađa kako god poželi, sa polu-distance ili ispod koša, gde čak i ostaje usamljen, pa je prednost Reala "+13" na oko 4 minuta do kraja utakmice.

Nema šta da se doda rečenici "Real ima istinske zvezde košarke". Igraju majstori - majstorski, i ne zanima ih skoro 20.000 bučnih navijača u Areni, niti kvalitet rivala.

Serhio Rodrigez je postigao najpre dva, a onda i tri poena, potom se opet "upisao" i 35-godišnji Noćioni, pa je Real poveo sa 47:65, pre nego što je Jović ubacio trojku.

Zvezda - Real 45:58

Posle 42:40 za Zvezdu, Real je serijom 1:16 tokom koje je postigao četiri trojke u nizu potpuno preokrenuo zbivanja u svoju korist i pred crveno-belima je jako težak zadatak u poslednjih deset minuta.

Četiri trojke zaredom pogodio je Real, dve je dao Rudi Fernandez, jednu Ljulj, a jednu, još jedan španski reprezentativac, Serhio Rodrigez - i serijom 1:16 madridski klub je stigao do vođstva od 43:56.

Real stiže do "+7" jer je posle dalekometnog promašaja Mitrovića - dalekometno pogodio Rudi Fernandez, za 43:50.

Za to vreme, "delije" su razvile parolu na kojoj piše "Srbin Srbinu ne okreće leđa, Kapetane Dragane Srbija je uz tebe!"

Nezdovoljni odlukama sudija da se Zvezdi dosudi faul u napadu, pojedini domaći navijači, koji smatraju da im je voljeni klub oštećen tri puta u nizu, ubacili su neke predmete na parket, pa je meč na kratko bio prekinut. A kada je nastavljen, nedugo nakon Rejesovog pogotka za minimalno vođstvo Reala, Ljulj je Lazićev ofanzivni prekršaj "kaznio" - trojkom za 43:47.

Ne nazire se kome će pripasti ovaj meč. Ni najmanje.

Posle 27 minuta ige rezutlat je 43:42, i to nakon pogodaka španskih reprezentativaca Rejesa i Fernandeza iz nešto brže Realove ofanzivne postavke, odnosno Marjanovićevog pogotka iz reketa i jednog slobodnog bacanja Markusa Vilijamsa. Inače, Zvezda šutira penale 8/14 do ovog trenutka.

Ne ide Realu, a Zvezda se razigrala!

Posle "-7", samo dva minuta kasnije "+2" je za domaćina! Dva pogotka Mitrovića u nizu bili su uvod u novu dobru odbranu (greška Ljulja), a kontranapad je, na asistenciju Mitrovića, zakucavanjem završio Kalinić za 40:38 i tajmaut gostujućeg trenera Pabla Lasa.

Rejes i Mačijulis su kaznili promašaje Mitrovića i Vilijamsa, pa je Real poveo sa 31:38 pre nego što su uzvratili Branko Lazić trojkom, a onda i kapiten domaćih Mitrović, prodorom, te je semafor pokazao 36:38 u 23. minutu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Laso: Mnogo nam je važna ova pobeda, ali nije bilo lako - zbog "delija"

Izvor: Blic, 02.Jan.2015

Trener košarkaša Real Madrida, Pablo Laso, istakao je da njegovoj ekipi nije bilo lako da izdrži pritsak sa tribina beogradske Arene u pobedi nad Crvenom zvezdom Telekom od 72:79 na startu Top 16 faze Evrolige..."Bilo nam je važno da održimo koncentraciju i intezitet tokom svih 40 minuta, a to nije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.