Ispit zrelosti za Zvezdinu decu

Izvor: Politika, 25.Maj.2013, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispit zrelosti za Zvezdinu decu

Današnji meč u Novom Sadu protiv Vojvodine (17 č) nema takmičarski značaj, ali treba da pokaže koliko beogradski „crveno-beli” mogu da računaju na svoje mlade kadrove

Poslednje kolo nema nikakav takmičarski značaj ni za Crvenu zvezdu, ni za Vojvodinu, koje će danas da podele megdan u Novom Sadu (17 č). Ipak, za beogradske „crveno-bele” taj susret je vrlo važan.

Niz od osam uzastopnih pobeda od kada je Sa Pinto došao za trenera >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Crvene zvezde prekinut je u „večitom derbiju”. Tada su se raspršili njeni snovi da će da se vrati na presto na kome je poslednji put bila još 2007.

Utakmica protiv užičke Slobode je raspršila i one preostale snove. Zvezda je na svom igralištu ne samo pobeđena, nego i potpuno nadigrana.

Posle toga je Sa Pinto odlučio da u Novom Sadu pruži priliku fudbalerima, koji do sada nisu bili u prvom planu. Pre svega igračima iz podmlatka.

Ako se oni protiv Vojvodine, koja je na kraju jesenjeg dela pobedila Zvezdu u Beogradu čak s 3:0, pokažu u najboljem svetlu samim tim nametnuće se za novu sezonu. Sa Pinto je priznao da se razočarao u one koji su igrali u prethodna dva kola (kazao je da „nemaju kvalitet”) i eto šanse za „Zvezdinu decu” i one koji su bili zapostavljeni da pokažu da na njih treba ozbiljno da se računa. Tim pre što bivši evropski prvak teško da će preko noći da nađe pare za neka nesumnjiva pojačanja.

– Smatram da za svakog od 28 fudbalera s kojima sam radio znam koliko može da pruži. Verujem da smo izvukli maksimum iz svakoga od njih i da su uvek igrali najbolji u datom trenutku, – opravdava donekle Sa Pinto sebe, koji nije menjao tim koji je osvajao bodove, iako je bilo utakmica na kojima je igra bila vrlo bleda. – Verujem u ove „klince”. Hoću da vidim kakvi će da budu na jakoj utakmici, jer trening ne može da se uporedi s njom.

Vukan Savićević (rođen 1994) jedan je od onih koji će danas da polaže ispit zrelosti:

– Ne tražim nikakvo opravdanje u našoj mladosti i velikom broju igrača koji će odigrati prvi meč u seniorskoj konkurenciji. Trudićemo se da dokažemo da Crvena zvezda u budućnosti može da računa na nas.

Posle današnje utakmice Zvezdini igrači biće na odmoru 17. ili 18. juna. A posle, kako je najavio Sa Pinto, slede pripreme za kvalifikacije za Ligu Evrope.

I. C.

objavljeno: 26.05.2013
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.