Igrači Zvezde darovali inkubator

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Okt.2011, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrači Zvezde darovali inkubator

Pravi rezultat meča u „Pioniru” između Crvene zvezde Beograd i Bajerna nije onaj koji je stajao na semaforu već onaj viđen na Institutu za neonatologiju u Beogradu.
Kako prenosi sajt košarkaša crveno-belih, od sredstava koja su zarađena prodajom ulaznica za duel Beograđana i minhenskog kluba kupljen je jedan inkubator koji su Institutu predali na korišćenje igrači Zvezde.

Mile Ilić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Nikola Marković, Andreja Milutinović i Sava Lešić od prvotimaca, kao i Davor Ristović, direktor tima sa Malog Kalemegdana, obišli su odeljenje intenzivne nege i videli kako se u svakodnevnom funkcionisanju osoblja vodi bitka za bebe, što je i naziv akcije u okviru koje se prikupljaju sredstva za inkubatore.
Tokom konferencije za medije, direktorka Instituta za neonatologiju, prof. dr. Niveska BožinovićPrekajski se zahvalila KK Crvena zvezda Beorad kao i svim ljudima koji su 5. oktobra bili u hali Pionir i na taj način dali svoj doprinos humanitarnoj akciji:
Svoje utiske izneo je i Zvezdin prvotimac, Nikola Marković:
Veoma smo srećni što smo u prilici da fantastičnu pozitivnu energiju koju smo te večeri osetili u Pioniru, pretočimo u humani gest prema onima kojima je to najpotrebnije. Naši navijači nam daju dodatnu snagu kako na terenu tako i van njega. Mi smo na ovaj način želeli da tu snagu darujemo onima koji danas vode herojsku borbu za život a sutra će sve nas zameniti na terenu, tribinama ili u bilo kojoj drugoj sferi života.
Tokom nepuna dva meseca koliko traje akcija „Bitka za bebe – heroji ne mogu sami”, prikupljena su sredstva za kupovinu 90 novih inkubatora.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.