IVANOVIĆ NA PROMOCIJI ZAGRMEO: Želim da treniram tim koji pobeđuje, a onda je progovorio o ZVEZDI

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2023, 20:24

IVANOVIĆ NA PROMOCIJI ZAGRMEO: Želim da treniram tim koji pobeđuje, a onda je progovorio o ZVEZDI

Da li to znači da crveno-beli nisu bili takvi?

Svega nekoliko dana pošto je smenjen sa mesta šefa stručnog štaba Crvene zvezde, crnogorski stručnjak Duško Ivanović zvanično je predstavljen u Vitoriji kao novi trener španske Baskonije.

Preuzeo je ovu evroligašku ekipu u prilično teškom momentu, posle serije od pet uzastopnih poraza, uz veliki broj povređenih igrača, a debitovaće u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << petak utamicom protiv Partizana, u okviru šestog kola Evrolige.

- Srećan sam što sam ponovo ovde. Ovo je moj klub, ovo je moj grad, osećam ga kao svoj - poručio je Ivanović na promociji.

U ime kluba novinarima se obratio Feliks Fernandez, sportski direktor Baskonije.

He is back! 💙❤️#GoazenBaskonia pic.twitter.com/eaExM9uF9z

— Baskonia (@Baskonia) October 31, 2023

- Ivanović dolazi sa istim entuzijazmom kao i prvog dana, veoma smo srećni zbog njegovog dolaska - naglasio je Fernandez.

Šta Ivanović očekuje od svojih igrača u narednom periodu, kako planira da ih izvede iz krize?

- Moraju da igraju sa više samopouzdanja, da veruju u ovo što rade i da imaju strpljenja da doći tamo gde želimo da budemo. Želim da treniram tim koji pobeđuje, želim da pobedim, došao sam da pobedim - poručio je Ivanović.

Duško Ivanović dobio je otkaz u Crvenoj zvezdi na samom početku sezone.

- Nisam očekivao. Iznenadio me je otkaz i veoma sam uzbuđen što ću raditi ovde - jasan je Ivanović.

Podsetimo, on je ekipu Baskonije vodio kao trener od 2000. do 2005, zatim od 2008. do 2012. i od 2019. do 2021. godine.

U ta tri mandata ukupno je sa Baskonijom osvojio tri titule prvaka Španije (2002, 2010. i 2020. godine), uz četiri trofeja u Kupu kralja (2002, 2004, 2007. i 2009. godine) i jedan trofej Superkupa (2008) i najupešniji je trener u 63 godine dugoj istoriji kluba.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović: Veoma sam iznenađen otkazom u Zvezdi, nisam to očekivao

Izvor: B92, 31.Okt.2023

Crnogorski stručnjak Duško Ivanović je po četvrti put postao trener Baskonije...Jedan je od trofejnijih stručnjaka španske ekipe, s obzirom da je osvojio tri titule prvaka države i isto toliko puta bio šampion Kupa kralja...Sada ima novi zadatak, da vrati ekipu na pobedničku stazu posle lošeg...

Nastavak na B92...

TRINKIJERI O VEČITIMA: „Duško je fantastičan trener, Partizanu fale Egzum i novi Lesor“!

Izvor: HotSport.rs, 01.Nov.2023, 20:15

Italijan je izneo svoje mišljenje o srpskim timova ove sezone Košarkaši Bajerna sutra od 18 časova i 30 minuta gostuju u Beogradu protiv Crvene zvezde u okviru 6. kola Evrolige. Nemce sa klupe predvodi nekadašnji šef stručnog štaba Partizana, Andrea Trinkijeri. On je za „BH Basket“ govorio...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.