ISTRAGA UBISTVA NIKŠIĆANINA NA VRAČARU: Ubijeni član kavačkog klana likvidirao Pižonovog zeta?

Izvor: Press, 05.Jan.2018, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAGA UBISTVA NIKŠIĆANINA NA VRAČARU: Ubijeni član kavačkog klana likvidirao Pižonovog zeta?

Davorin Baltić iz Crne Gore pobegao je 2015, posle ubistava Gorana Đuričkovića i njegovog kuma Saše Markovića. Od tada je živeo u Brazilu i Italiji, na kraju i u Srbiji, gde je izrešetan
Davorina Baltića (41), koji je 1. januara ubijen u centru Beograda, crnogorska policija dovodi u vezu sa dve likvidacije koje su se dogodile u Budvi 2015, a jedna od njih je ubistvo Gorana Đuričkovića, zeta bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << fudbalera i trenera Crvene zvezde Vladimira Petrovića Pižona.

Prema informacijama iz crnogorske policije, iako se Baltić dovodio u vezu sa ubistvima Đuričkovića i njegovog kuma Saše Markovića, nikada nije prikupljeno dovoljno dokaza da bi on bio i procesuiran, a to je bilo otežano i zbog činjenice da je 2015. napustio Crnu Goru. Nakon bekstva, neko vreme živeo je u Brazilu, zatim u Italiji i Albaniji, na kraju i u Srbiji. Nosio je lažna italijanska dokumenta na ime Nikola Benedeti.

Dao čitulje prijateljima

Saša Marković, podsetimo, ubijen je u 17. aprila u Budvi, najverovatnije greškom, dok su ubice nišanile Pižonovog zeta. Kamere su tada snimile ubice, a detaljnim pregledom video-zapisa navodno je ustanovljeno da su kamere snimile upravo Baltića. Nekoliko meseci kasnije u Budvi je ubijen i Goran Đuričković.
- Inspektori su brzo uspeli da sklope kockice i dođu do zaključka da je motiv ubistva povezan sa čuvenim nestankom 300 kilograma kokaina u Valensiji, što je i dovelo do rata kavačkog i škaljarskog klana. Dok su se kockice sklapale, ubica je uspeo da pobegne iz Crne Gore i više se nije vraćao u zemlju - otkrio je izvor upućen u istragu. On podseća da su potom usledile i druge likvidacije koje su dovođenje u vezu sa ratom dva klana.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.