Izvor: MozzartSport.com, 18.Maj.2020, 12:50

IN MEMORIAM: Marko Elsner

Preminuo jedan od najboljih defanzivaca jugoslovenskog prvenstva tokom osamdesetih godina i nekadašnji prvotimac kluba sa stadiona Rajko Mitić

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Elsner preminuo je u 61. godini, nakon borbe sa teškom bolešću.

Elsner je rođen 11. aprila 1960. godine u Ljubljani, a dres Crvene zvezde nosio je u periodu između 1983. i 1987. godine. Bio je reprezentativac Jugoslavije, a pred kraj karijere obukao je i dres >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << reprezentacije Slovenije. Tamo ga smatraju jednog od najboljih slovenačkih igrača svih vremena.

Tokom osamdesetih godina, tačnije tokom boravka u Crvenoj zvezdi smatran je jednim od najboljih defanzivaca tadašnje jugoslovenske lige. U crveno-belom dresu odigrao je 128 utakmica i postigao tri gola. Kasnije je u dva navrata igrao za Nicu, gde je i okončao karijeru 1993. godine. U sezoni 1990/1991. igrao je za austrijsku Admiru.

Od Elsnera se oprostila i njegova Crvena zvezda. Iz Ljutice Bogdana poslata poruka iskrenog saučešća porodici i prijateljima proslavljenog fudbalera.

"Bio je odličan defanzivac, libero plemenitog kova, izvanredna osoba i jedan od miljenika navijača našeg kluba. „U Crvenu zvezdu sam došao kao skijaš, a otišao kao kralj“, rekao je Elsner po odlasku u francusku Nicu što dovoljno govori sa kakvim ponosom je nosio naš dres", stoji na sajtu Crvene zvezde.

Vreme i mesto sahrane Marka Elsnera naknadno će biti objavljeno.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužna vest iz Slovenije, preminuo dugogodišnji fudbaler Zvezde, akter legendarne pobede nad Realom (video)

Izvor: Sportske.net, 18.Maj.2020

Ostavio je veliki trag u Crvenoj zvezdi....Tužna vest stigla je danas iz Slovenije, preminuo je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Elsner, nedugo posle svog 60. rođendana, prenelo je tamošnje ''Delo''...Elsner je boje Crvene zvezde branio od 1983. do 1987. godine, na ''Marakanu'' je stigao iz...

Nastavak na Sportske.net...

Piksi potresen, Elsner je bio Zvezdin ''LAV''

Izvor: Sportske.net, 18.Maj.2020

Sve više je reakcija na vest o smrti Marka Elsnera...Elsner je preminuo u 61. godini posle duže bolesti, a ova vest je iznenadila Dragana Stojkovića Piksija koji je tokom osamdesetih bio Elsnerov saigrač u Crvenoj zvezdi...U razgovoru za ''Kurir'', Stojković je rekao da je tužan i potresen, a prva...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.