Izvor: Kurir, 11.Jun.2011, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMA LI ŽIVOTA POSLE TOLETA?

Pre neki dan sam čuo vic: Šta prvo uradi Tole Karadžić kad ustane? NAMESTI krevet. Ispričao mi ga je „grobar“ i slatko me nasmejao. Da sam ga čuo od „ciganina“, ne znam da li bi mi bilo toliko smešno. Nekako bi drugačije zvučalo. Evo, već dve godine Tole je jedini krivac za Zvezdino propadanje. Uleti tu, sporadično, još neki faktor crveno-bele destabilizacije, ali nijednom se do sada uzrok nije tražio na samoj Marakani.

Sklon sam da verujem predsedniku Crvene zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kada kaže da je Tole kriv. Kao navijača me boli što Zvezda nije najbolja. Najlakše je odrediti jednog krivca za sve, kao što je Sloba svojevremeno bio personifikacija svih naših patnji (sa čim se i dan-danas apsolutno slažem).

Ali avaj! Šta ako, recimo, Tole napravi salto mortale i prvi put posluša poruke s Marakane? Šta ako da ostavku i ustupi mesto nekom ko ne namešta krevet kad ustane, i za godinu dana Partizan opet bude šampion? I Srbija ne uđe u Evropsku uniju. I ne uhapsimo Hadžića. Šta onda? Ko će biti kriv? Saopštenja vape za krivcima, hrane našu ranjenu „cigansku“ dušu.

Bojim se da će tako i biti, a onda će Lukić na sebe navući sav gnev onih koji žive za Zvezdu a koji ne mogu da smisle Toleta. Epilog se nameće sam od sebe. Lukić će morati istom, utabanom stazicom. A godine prolaze, titule zaobilaze Marakanu. Čeka se dan kada će biti laž ispred Zvezdinog imena koristiti krilaticu „naš najtrofejniji klub“.

Stoga, poručujem i jednima i drugima (i trećima, znaju oni na koga mislim): Ko se saopštenja laća, od saopštenja i strada. Fudbal nam je postao najogavnija sporedna stvar na svetu. Stidite se.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.