Hrvatska policija privela dve osobe – poznato stanje pretučenih srpskih novinara

Izvor: B92, 12.Nov.2023, 09:44

Hrvatska policija privela dve osobe – poznato stanje pretučenih srpskih novinara

Nakon što su član delegacija KK Crvena zvezda i dvojica srpskih novinara pretučeni u Zadru, oglasila se i policija u tom gradu.

U kratkom saopštenju, hrvatski pripadnici organa reda saopštili su da su uhapšene dve osobe zbog napada na srpsku ekspediciju.

Iako je jasno da je u napadu učestvovalo mnogo više.

"U subotu oko 20 sati policijski službenici Policijske uprave zadarske primili su dojave za dva događaja, koji se dovode u vezu s održavanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << današnjeg sportskog takmičenja u Zadru", navela je zadarska policija i dodaje se:

"U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovih događaja. U prostorijama policije nalaze se dvije osobe koje se dovode u svezu s ovim događajima. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, policija će pravovremeno obavestiti javnost", navedeno je u saopštenju, a prenosi Indeks.

Zvezda je zatražila hitnu reakciju i odlaganje utakmice ili makar igranje pred praznim tribinama u domu "Krešimir Ćosić", jer su navijači popularne navijačke grupe "Tornado" pozvali na linč srpskog tima.

Zahtev je odbijen, pa bi trebalo da se meč odigra po prvobitnom planu od 17.00 uz prenos na TV B92.

Poznato je i stanje povređenih srpskih predstavnika medija

U pitanju su novinar i fotograf poznate srpske redakcije (identitet poznat redakciji).

Jedan od njih ima posekotinu na temenu glave i dva šava, dok je drugom stavljena "Šanc kragna" i ima posekotinu na bradi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.