Het-trik Daude, Jovanović opet u timu!

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Mar.2013, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Het-trik Daude, Jovanović opet u timu!

Crvena zvezda – Jedinstvo (Ub) 4:1 (3:1)
Strelci: 1:0 – Dimitrijević u 2. (iz jedanaesterca), 2:0 – Dauda u 11, 2:1 – Stojanović (iz jedanaesterca) u 32, 3:1 – Dauda u 42, 4:1 – Dauda u 50. minutu.
Stadion: Crvene zvezde. Igrano bez prisustva publike.
CRVENA ZVEZDA: Vesić, Krneta, Jovanović, Spajić, Reljić, Mijailović, Dimitrijević, Čikić, Asamoa, Ožegović, Dauda. Igrali su još: Đorđev, Stojković, Ristić, Lazić, Tišma.
JEDINSTVO: Ćurguz, D. Matić, Stojanović, Marjanović, Gavrilović, Leontijević, I. Matić, Branković, Sitarica, Jovanović, Lukić. Igrali su još: Mihajlović, Sajić, Mijailović, Dobrić, Marinković, Panić, Ljubičić, Radovanović.
(FOTO: N. Negovanović)
Abiola Dauda je postigao tri gola za Crvenu zvezdu u prijateljskoj utakmici na Marakani. Nigerijac je bio prejak za četvrtoligaša sa Uba, a pre njegove serije pogodaka precizan iz penala bio je Miloš Dimitrijević.
Stručni štab Crvene zvezde odlučio je da utakmica bude zatvorenog tipa, ulaz je bio zabranjen i novinarima!? Janković je ukazao šansu momcima koji nisu igrali u prva tri prolećna kola, jedini se na zvaničnim mečevima na terenu našao Dauda, sa desetominutnim debijem pred Delijama minule subote protiv Novog Pazara.
Veliku ulogu kod prva dva gola odigrao je Ognjen Ožegović, izborio je prvo jedanaesterac, a zatim asistirao Daudi u 11. minutu za 2:0. Zvezdi se mreža zatresla iz penala, pogodio je bivši prvotimac kluba sa Marakane Boban Stojanović.
Nigerijac je svoj drugi gol dao ponovnim utrčavanjem u prazan prostor, a treći iz slobodnog udarca. Lopta je prošla kroz živi zid i završila u mreži. Trener Janković je u drugom poluvremenu ukazao priliku i petorici Zvezdinih omladinaca.
POVRATAK JOVANOVIĆA
Milan Jovanović je igrao prvu utakmicu u Zvezdinom dresu od odstranjivanja sa priprema u Turskoj zbog pijanstva. Trener Aleksandar Janković uvrstio ga je u tim protiv Ubljana i tako najavio da bi do kraja sezone mogao da ga koristi i u prvenstvu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.