Hanga: Jos uvek se uigravamo, to je proces

Izvor: B92, 19.Okt.2023, 19:17

Hanga: Jos uvek se uigravamo, to je proces

Crvena zvezda gostuje Virtusu u Bolonji u petak od 20 časova i 30 minuta. Košarkaš crveno-belih Adam Hanga je izneo utiske pred put.

Hanga je istakao da je težak zadatak pred beogradskim timom, s obzirom da je Virtus u odličnoj formi.

Ekipa iz Bolonje je ostvarila dva uzastopna trijumfa u Evroligi posle tesnog poraza u prvom kolu protiv Žalgirisa (79:82).



"Teška >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmica naš čeka, baš kao i svaka druga u Evroligi. Zabeležili smo dva poraza u prethodne dve utakmice, ne bih baš rekao da smo u teškoj situaciji, ali je u takmičenju jako važno da se pobeđuje. Idemo na naredni meč, moramo da budemo fokusirani, ne možemo da plačemo zbog onoga što se već desilo. Imali smo mogućnosti da dobijemo Žalgiris i Monako. Sada smo pod pritiskom da savladamo Virtus koji igra jako dobro, u dobroj su formi, očekujemo težak meč i moramo da damo maksimum"
, rekao je Hanga.

Osvrnuo se mađarski košarkaš i na utakmicu sa Monakom, u kojoj je Zvezda poražena - 76:82.

"Greške su presudile. Imali smo nekoliko prilika da slavimo protiv Monaka. Došle su izgubljene lopte i promašaji, nismo realizovali nekoliko kontranapada, čak smo i pojedine skokove u napadu loše koristili, sve je to dovelo do toga da na kraju budemo poraženi. Moramo da ostanemo pozitivni. Igrali smo protiv tima koji je bio na fajnal-foru prošle sezone, imaju puno talenta, jurili su pobedu posle dva poraza. Bili smo konkurentni tokom utakmice, borili smo se, ali idemo dalje i spremamo se za Virtus."

Kao glavni problem u igri crveno-belih, Hanga izdvaja neuigranost, ali smatra da je to neizbežan proces.

"Još uvek se uigravamo sa rotacijama i pozicijama, posebno u ključnim trenucima ko treba da bude u najboljoj poziciji da uputi šut. To je proces. I tako će biti do kraja sezone. Biće uspona i padova. Posebno u Evroligi gde je svaki protivnik drugačiji kao i utakmica. Moramo da verujemo u rad, u nas, u trenera i da se držimo zajedno."

Virtus je pre samog početka sezone na mesto trenera doveo Luku Bankija, koji za sada pravi odlične rezultate.

"Da, mislim da igraju sjajno. Takođe su dobri na niskom postu, dobijaju mnogo poena, izvlače dosta faulova, šutiraju za tri…. Do sada nismo igrali protiv ekipe sa toliko fizičkom i čvrstom igrom, možda je slično bilo sa Žalgirisom, ali u nekom drugom smislu. Oni su tim koji igra veoma agresivno, moramo da smanjimo broj izgubljenih lopti", zaključio je Hanga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.