Gudurić: Nije bio faul

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2016, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gudurić: Nije bio faul

Marko Gudurić mogao je da bude heroj Crvene zvezde u meču sa Darušafakom. Postigao je 13 poena i polovinu od šest zvezdinih trojki. Na kraju, poslednji napad išao je na njega, ali je pri šutu imao kontakt sa Harangodijem i nije uspeo da uputi loptu ka košu. Sâm košarkaš Crvene zvezde otklonio je dilemu.

"Nije bio faul", kratko je objasnio Gudurić posle utakmice.

"Imali smo dobijenu utakmicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vodili smo sve veme. Mislim da nam je odbrana popustila u drugom poluvremenu. Očekivali smo njihov odgovor posle našeg sjajnog prvog poluvremena. Mislim da su prvi put poveli tek na samom kraju, osim 4:2 i 6:4. Mislim da smo zaslužili da pobedimo, ali idemo dalje, ima još 29 utakmica. Mislim da smo pokazali da možemo da se nosimo sa favoritima, najjačim ekipama, pa ćemo videti. Borimo se, nema odustajanja".

Ključ za veliki poovratak Darušafake bio je u čvrstoj odbrani u drugom poluvremenu - Zvezda je do odmora dala 4, a posle njega samo 26 poena.

"Oni su iskusna ekipa, dobri individualci. Verovatno su na početku bili malo iznenađeni atmosferom, ali to su stari, iskusni igrači, sa mnogo godina u Evroligi. Mi smo očekivali na poluvremenu da oni odgovore. Oni su odgovorili i prilagodili se. Puštena je malo čvršća igra i oni su se dobro pokazali tu.

Zvezda je vodila preko 38 minuta, ali je popustila u samoj završnici.

"Oni su moćni, ali smo moćni i mi. Imamo dobru ekipu, dobru hemiju, dobar stručni štab. Vidi se rad i sve što smo uložili u predsezoni. Na nama je samo da radimo i nastavimo, mislim da su pred nama samo bolje stvari".

Darušafaka je prošle godine dobila Zvezdu na sličan način u Istanbulu i mnogo lakše u Areni, kada je beogradski tim propustio prvu meč-loptu za četvrtfinale.

"Teško je. Jedva sam čekao ovu utakmicu, jer smo prošle sezone dvaput izgubili od njih, pa mi je bilo drago što sa njima otvaramo. Utoliko mi je teže, ali dobro, dosta je utakmica pred nama, moramo da nastavimo, ne smemo da padamo. Treba samo da nastavimo da radimo, jer smo na pravom putu".

Prošle sezone Gudurić je u nekim situacijama prelamao utakmice Evrolige, iako je bio najmlađi u timu. To se nije promenilo, ključne lopte išle su u njegove ruke, a sa dve trojke privremeno je prekinuo seriju turskog tima.

"U tim trenucima donosimo igračke odluke, instinktivno. uvek sam preuzimao odgovornost, i opet ću. Svi mi veruju, saigrači i treneri, i to je to. Žao mi je što nije ušla Lukina lopta, jer bi to odlučilo pobednika, ali tako je kako je".

Mitrović je imao priliku da odmakne Zvezdu na bezbednu distancu, izbaci je dva rivala, ali lopta nije htela u koš. Ispostavilo se da je to bio prelomni momenat.

"Najmanje je Lukina krivica. Žao mi je zbog njega, ali nije krivica njegova. Mi smo meč izgubili nekim drugim stvarima, nije to do njega. Možda zato i nismo zaslužili da ta lopta uđe".

Sledeći meč u Evroligi Zvezda igra 21. oktobra u Istanbulu protiv Galatasaraja.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.