Grof o licenci, diverziji, uceni i ratu...

Izvor: Mondo, 27.Nov.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Grof" o licenci, diverziji, uceni i ratu...

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović prokomentarisao je finansijsku situaciju u klubu.

Foto: MN Press

Ako igrači Crvene zvezde ne budu primili ugovorom zagarantovane zarade do odlaska na zimski odmor, 16. decembra, ova ekipa će se raspasti, smatra trener Miodrag Božović.

Upozorenje ili ucena?

"Mi nemamo upravu, tako da nemam kome da postavljam ultimatum, ja samo upozoravam >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da ako se igračima ne plati šta im sleduje do 16. decembra onda može ova ekipa, koja je teško sastavljena i koja može mnogo, da se rasformira. A nemam kome da dam ultimatum, pa to kažem onako… Javnosti", ponovio je svoj stav trener Crvene zvezde koji je više puta upozorio da će biti jako loše ako igrači na odmor odu neisplaćeni.

Da li ćete vi, ako tako bude, otići pre kraja sezone?

"Znate kako, mislim da će se naći načina da se to završi do 16. decembra", ostao je "Grof" zakopčan.

O imenima igrača koje će Crvena zvezda navodno dovesti ove zime, konkretno o štoperu Metalca Aleksandru Sedlaru o kojem je pisao i MONDO, Božović nije želeo da priča.

"Ne bih želeo da komentarišem imena i prezimena jer pravimo lošu uslugu nekome. I sebi samima i onima koje pominjemo".

Može li problem sa finansijama da bude rešen na duže?

"Mi se spremamo kao da će sutra biti rat…", rekao je Božović i dodao:

"Bez obzira na sve, mislim da niko ne razmišlja o parama kada igra i videli ste kako su se radovali golovima u Nišu, kao da smo uzeli titulu a ne dobili jednu utakmicu… Mislim da su igrači 'svi za jednog i jedan za sve' i verujem da će tako biti do kraja polusezone".

Posle kratke pauze nastavio je…

"A Zvezda mora da reši finansije tako što će finansirati sama sebe, a ne da čeka da joj neko pobegne. Zato mora da se igra redovno u Evropi. Imala je šansu pre dve godine da igra Ligu šampiona, ali nije dobila licencu. Ako tada nismo dobili, mogu da shvatim koliko je komplikovano sada", rekao je Božović i bio malo nedorečen, posle čega je upitan da pojasni o čemu tačno govori.

"Najverovatnije je negde bila diverzija", rekao je sa osmehom.

Uprkos svemu…

"Razmišljamo u decembru i januaru da dovedemo dvojicu kvalitetnih igrača i onda, krajem maja, da dovedemo još dva".

Uz pomenutog Sedlara, drugi igrač koji bi tokom zime mogao da stigne na "Marakanu" je francuski defanzivni vezista Damjan Le Talek, član ruske Mordovije iz koje je letos stigao Mičel Donald.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.