Golčina Milijaša utišala Torcidu, Lazović promašio penal (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Apr.2014, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golčina Milijaša utišala Torcidu, Lazović promašio penal (VIDEO)

Novi Pazar – Crvena zvezda 0:1 (0:1)
Strelac: Milijaš u 17. minutu.
Gradski stadion. Gledalaca: oko 7.000. Sudija: Boško Jovanetić. Pomoćnici: Vladimir Jovanović, Nemanja Petrović. Žuti kartoni: Selimović (Novi Pazar), Mijailović, Kelhar, Kasalica, Petković (C. zvezda).
NOVI PAZAR: Šimić, Stevanović (14. Arifović), Otašević, Vuković, Đorđević, Mutavdžić, Pavlović, Obrovac, Kecap (68. Popović), Rusmir (46. Selimović), Arsenijević.
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Petković, Pavićević, Kelhar, Kovačević, Milijaš (70. Gogić), Lazović (87. Rakić), Ninković, Pečnik (73. Kasalica), Mrđa.
(FOTO: N. Negovanović)
Crvena zvezda je pregrmela najteže gostovanje u prolećnom delu sezone, ne računajući večiti derbi u Humskoj, i za još jedan korak je bliža tituli.
Crveno–beli su slavili na vrućem terenu u Novom Pazaru, a gol odluke, tačnije golčinu, postigao je kapiten Nenad Milijaš u 17. minutu. Perfektno je izveo slobodnjak sa oko 30 metara.
Domaćin je doživeo prvi poraz na svom terenu ove sezone, dok su Beograđani vezali 14. trijumf u Super ligi!
Zvezda je mogla da osigura trijumf u 60. minutu, ali je Darko Lazović promašio najstrožu kaznu, ostavivši oko 200 Delija da strepe do poslednjeg sudijskog zvižduka.
Početak meča nije obećavao puno, jer su igrači obe ekipe krenuli oprezno. Za razliku od fudbalera, navijači su držali tempo, a atmosferu je dodatno podgrejao ulazak Delija na stadion u petom minutu.
Prvu priliku imala je Crvena zvezda, u devetom minutu. Milijaš je centrirao iz slobodnog udarca sa leve strane, Nejc Pečnik na drugoj stativi iz prve uputio povratni pas u peterac, a Miloš Ninković promašio loptu!
Crveno–beli jesu kontrolisali igru u tom periodu, ali su poveli ni iz čega. Prekršaj nad Milijašem na oko 30 metara od gola domaće ekipe bio je uvod u majstoriju kapitena Beograđana.
Verovatno navijači na Gradskom stadionu nisu ni u najgorim slutnjama pretpostavljali da bi pomenuti fudbaler mogao da zatrese mrežu sa te udaljenosti, ali jeste, kao u najboljim danima svoje karijere. „Kifla“ je bila neodbranjiva za golmana Marka Šimića – 0:1!

Dva minuta kasnije, umalo 0:2. Dragan Mrđa je posle lukave asistencije Lazovića izbegao ofsajd zamku na desnoj strani, šutirao sa desetak metara iskosa u bliži ugao. Šimić je bio na mestu!
Crveno–beli su, otprilike do 25 minuta, imali inicijativu, ali su je onda prepustili Pazarcima i vrebali šansu iz kontranapada, pre svega preko brzonogog Lazovića.
Na drugoj strani, Novi Pazar je najviše napadao preko bokova gde su izuzetno agilni bili Predrag Pavlović na desnoj i Dejan Rusmir na levoj strani.
Povlačenje na svoju polovinu moglo je Zvezdu da košta primljenog gola. Najbolju i jedinu pravu šansu u prvom poluvremenu, domaći tim je imao u 45. minutu. Admir Kecap je, posle kornera, bio neometan pored skamenjenih defanzivaca Zvezde na 5–6 metara od gola, ali je očajno zahvatio loptu. Stopostotna prilika!
Jedina sporna situacija u prvom delu igre bio je ofsajd dosuđen protiv Novog Pazara. Nemanja Arsenijević je izašao sam pred Bobana Bajkovića, ali je pomoćnik podigao zastavicu što je izazvalo proteste domaćih igrača.
Fudbaleri Zvezde su nastavili da igraju rezervisano i na početku drugog poluvremena, ali u prvih desetak minuta nisu dozvoljavali Pazarcima da priđu previše blizu kaznenom prostoru.
A, onda, opet ni iz čega, Zvezda je u 59. minutu došla do mogućnosti da duplira prednost. Pečnik je pobegao neopreznom Ibrahimu Arifoviću u kaznenom prostoru, koji ga je srušio sa leđa, čini se rukama. Sudija Boško Jovanetić se dve-tri sekunde premišljao, ali je pokazao na belu tačku.
Lazović je šutirao “mlako” po zemlji u desni ugao. Šimić ga je pročitao!

Usledio je korner za crveno–bele koji Lazović skoro tri minuta nije mogao da izvede, jer su sa tribina leteli delovi stolica i zastavice. Publika je bila nezadovoljna dosuđenim jedanaestercem za protivnika.
U narednih desetak minuta, gosti kao da nisu uspevali da se oporave od promašenog penala, ponovo prepustivši Pazarcima kontrolu igre, koji su „pleli mrežu“ oko Bajkovićevog gola, ali bez prave ideje.
U 74. minutu, domaćin je tražio jedanaesterac! Mladen Popović je odlično prošao po desnoj strani uz gol–aut liniju, asistirao Edinu Selimoviću u peterac, koji je pao posle duela sa Markom Petkovićem. Jovanetić je samo raširio ruke.
Posle toga je sve utihnulo na stadionu. Tempo igre je dodatno opao, a i atmosfera nije više bila vrela kao pre toga. Zvezda je išla ka pobedi, koju je na kraju i ostvarila.
Semafor 24. kola Jelen Super lige:
Spartak – Voždovac 1:0 (Trivunović 23)
Novi Pazar – Crvena zvezda 0:1 (Milijaš 17)
Rad – Javor 1:0 (Luković 44)
Radnički 1923 – OFK Beograd 1:3 (Tintor 27 – Čavrić 8, Dražić 48, Micevski 69)
18,00: Partizan – Jagodina
18,30: Čukarički – Donji Srem
18,30: Radnički (Niš) – Napredak
18,30: Sloboda Point – Vojvodina
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.