Gocić: Ocenio bih 2023. kao uspešnu, ali uvek može bolje

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 16:46

Gocić: Ocenio bih 2023. kao uspešnu, ali uvek može bolje

Vaterpolisti Novog Beograda u 2024. godinu ušli su kao aktuelni šampioni države, pobednici Kupa i vicešampioni Evrope.

U završnici prošlosezonskog izdanja Superlige tim Živka Gocića bio je bolji od Crvene zvezde.

Istog rivala su nedavno savladali u finalu Kupa u Šapcu, dok su u finalu Lige šampiona poraženi od ekipe Pro Reka.

"Ocenio bih 2023. kao veoma uspešnu godinu. Bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tu kao i u svakom sportu uspona i padova, ali kada saberemo i oduzmemo sve mislim da je godina bila uspešna. Naravno, uvek može bolje, ali se nadam da će 2024. biti za par koraka i par nijansi bolja", kaže Gocić u intervjuu za Tanjug.

Najviše sam ponosan na to što smo osvojili Kup prvi put u istoriji kluba i to me čini mnogo srećnim, dodao je Gocić.

"Ponosan sam na još mnogo stvari, na moje igrače koji rade svaki dan. Ponosan sam na to što smo prvi u državi, drugi u Evropi, ali ono što me sad čini baš ponosnim je to što smo prvi put u istoriji osvojili Kup Srbije."

Gocić i Novi Beograd mogu da se pohvale velikim brojem reprezentativaca na trenutnim pripremama za Evropsko prvenstvo, koje se održava od 5. do 16. januara u Hrvatskoj.

"To je bio slučaj i ranije, ali je i to jedna činjenica koja me raduje i čini ponosnim. Mi trenutno imamo 11 reprezentativaca koji su na pripremama različitih država, od toga šest u našoj i pet u inostranim selekcijama. To je jedna divna stvar i ja se nadam da će oni svi imati uspeha u svojim timovima, ali naravno najviše bih voleo da naši budu uspešniji", istakao je nekadašnji kapiten Srbije .

U drugom delu sezone Novi Beograd će biti na velikom ispitu da odbrani titulu prvaka države. Takodje, cilj je da se napravi bolji rezultat u Jadranskoj ligi od onog prošle godine, kada su ispali u polufinalu.

Što se Lige šampiona tiče, očekuje ih pravi ispit u četvrtfinalu, gde će u grupi i grati sa Pro Rekom, Jadranom iz Splita i Marsejom.

"Biće teško i svaka utakmica će biti teška na svoj način. Ja sam na početku sezone rekao da će ove sezone biti mnogo teško doći do Fajnal-fora. Ove godine neće moći slučajno da se dodje do kraja i tamo će nastupiti četiri zaista najbolje ekipe. Mi imamo ta tri protivnika, svaki težak na svoj način", kaže Gocić.

On ističe da je iluzorno govoriti o snazi Pro Reka, dok su Jadran Split i Marsej takodje ekipe pune kvaliteta i reprezentativaca, dobro vodjene.

"Svaka utakmica sa njima biće na gol razliku, na goli nož. Naše ambicije se nisu promenile, znali smo da će tako biti. Ne baš da će biti ovakva grupa, ali da će biti teško, da. I da smo u istoj grupi isto bih rekao. Biće teško, ali sam uveren da ako budemo pružili partije kakve smo imali, pogotovo u poslednjih mesec dana, sa pravom možemo da se nadamo plasmanu na Fajnal-for i dobrom rezultatu na istom."

U pauzi izmedju prethodne i ove sezone, Novi Beograd je napravio značajne promene u igračkom sastavu, a posebno se izdvojio dolazak jednog od najboljih igrača u istoriji Filipa Filipovića.

"Dobro je što ovo nije prvi put da saradjujemo, već smo zajedno radili kada sam bio trener u Solnoku. On je jedan veliki šampion, veliki igrač i veliki čovek. On je jedan od najboljih sportista koje je naša zemlja izrodila i mnogo je važno što je on sada ovde", rekao je trener Novog Beograd, i dodao zašto je njegov dolazak važan za srpsko vaterpolo:

"Prvo, u Novi Beograd je došao kako bismo imali bolje rezultate i kako bi tim bio bolji. Drugo, mladji igrači koji treniraju sa njim mogu mnogo toga da nauče. To isto mislim i za iskusne Pijetlovića, Ćuka i Jakšića. Treće, momci koji igraju protiv njih mogu mnogo toga da nauče i njegovim dolaskom domaće prvenstvo je dobilo drugačiji izgled i jednu potpuno drugu dimenziju zato što je on jedan od najboljih igrača svih vremena i zato što je to igrač koji to breme koje ima, nosi na fantastičan način. To što on ponovo igra u našim bazenima, to je podstrek za mnoge mlade ljude da se ugledaju na njega i da probaju da dostignu taj nivo."

Na kraju razgovora, Gocić je rekao da u Novoj godini posebno izdvaja jednu želju.

"Voleo bih da kažem da smo se pored ostalih trofeja domogli i trofeja Lige šampiona i da smo trenutno prvaci Evrope. To je nešto čemu težimo svi zajedno i imamo pravo da sanjamo da će na kraju tako i biti", zaključio je legendarni vaterpolista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.