Gobeljić stigao Pižona

Izvor: B92, 07.Okt.2022, 19:35

Gobeljić stigao Pižona

Fudbaler Crvene zvezde Marko Gobeljić je odigrao 50. evropsku utakmicu u dresu crveno-belih i time se izjednačio sa Vladimirom Petrovićem Pižonom.

Gobeljić je dres Zvezde obukao leta 2017. godine i od tada postao neizostavni član tima iz Ljutice Bogdana.

Gobeljićev 50. evropski meč bio je protiv Ferencvaroša, definitivno jedan od najboljih koje je odigrao u karijeri.

Gobeljić se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 50 evropskih nastupa izjednačio sa legendarnim Pižonom, četvrtom "Zvezdinom zvezdom", ali i saigračem El Fardu Benom.

Da je ovo zlatna generacija Crvene zvezde jasno govori činjenica da su prema ovom statističkom parametru, lideri Milan Borjan (72) i Milan Rodić (62).

Blizu jubileja su Slavoljub Srnić sa 46 i Gelor Kanga sa 45 evropskih utakmica u Zvezdinom dresu, ali i to je veliko dostignuće, s obzirom da je pomenuti dvojac iza sebe ostavio legende kao što su Dule Savić (41), Kule Aćimović (39), Zoran Filipović, Miloš Šestić, Mihalj Keri (35).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.