Glorija kup: Zvezda završila bez pobede

Izvor: MVP.rs, 26.Sep.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glorija kup: Zvezda završila bez pobede

Beogradski tim je upisao i treći poraz u Turskoj.

Crvena zvezda Telekom okončala je učešće na pripremnom turniru u Turskoj sa tri poraza. Crveno-beli su odmerili snage sa ekipama CSKA, Fenerbahče Ulkera i na kraju Anadolu Efesa, od koga su poraženi rezultatom 76:59 u borbi za peto mesto na "Glorija kupu". Uprkos tome što su izabranici Dejana Radonjića izgubili sva tri meča dobili su najbolje moguće provere pred početak takmičarskih utakmica. Rivali crveno-belima >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << uoči starta ABA lige, a potom i Evrolige, bili su timovi koji se nalaze u najužem krugu favorita za plasman na Fajnal for najelitnijeg evropskog takmičenja.

Početak utakmice je obeležila veoma čvrsta odbrana na obe strane i u tom odnosu snaga nijedna ekipa nije mogla da dođe do osetnijeg vođstva. Tako je bilo sve do početka druge četvrtine, kada je Anadolu Efes iskoristio nekoliko brzopletih grešaka crveno-belih i serijom 10:2 po prvi put došao do dvocifrene prednosti - 25:15. U nastavku igre Zvezda nije uspevala da pronađe ritam u napadu, a osim fantastičnog Bobana Marjanovića nije bilo napadački raspoloženih igrača. Sa druge strane, igrači Anadolu Efesa su pogađali iz veoma teških pozicija i novom serijom 9:2 na početku drugog perioda stekli su 17 poena prednosti - 47:30.

Izabranici Dejana Radonjića su krajem trećeg perioda zaigrali mnogo bolje u odbrani i strpljivo smanjili razliku na devet poena zaostatka, ali su Turci odgovorili trojkom Donteja Drejpera, a potom i poenima sedamnaestogodišnjeg Furkana Korkmaza. Crveno-belima je ponestalo snage da se potpuno vrate u meč, što je turski tim iskoristio i polovinom poslednjeg perioda stekao nedostižnih 20 poena razlike - 71:51.

U borbi za treće mesto na "Glorija kupu" sastaju se Fenerbahče Ulker i Olimpijakos (17č, SK1), dok će se za trofej boriti CSKA i Unikaha (19.15č, SK1).

Anadolu Efes - Crvena zvezda Telekom 76:59 (15:13, 23:15, 18:17, 20:14)

Anadolu Efes: Drejper 3, Peperoglu 16, Kiličli 2, Bjelica 7, Ulubaj 6, Lazme 10, Balbej 9, Osman 7, Šarić 5, Korkmaz 11, Košut

Crvena zvezda Telekom: Marjanović 20, Mitrović 6, Tejić 4, Vilijams 2, Dangubić 4, Kalinić 3, Cirbes 4, Jović 4, Dženkns 10, Blažič 2, Rebić

(foto: KK Crvena zvezda)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na MVP.rs...






Povezane vesti

Radnički ruši tradiciju u Pećincima (ponedeljak, 15h)

Izvor: KGsport.info, 27.Sep.2014, 13:58

Pred fudbalerima Radničkog 1923 je utakmica 7. kola Jelen Super lige, u kojoj će odmeriti snage sa Donjim Sremom u Pećincima. U sredu su obe ekipe imale obaveza u Kupu Srbije – Radnički je slavio na Dorćolu i prošao u osminu finala, dok to nije Sremcima pošlo za rukom, pošto su eliminisani...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.