Gavrilović o Dobriću: Minuti se dele, neprijatno je pričati

Izvor: B92, 25.Okt.2019, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gavrilović o Dobriću: Minuti se dele, neprijatno je pričati

Andrija Gavrilović, trener Crvene zvezde, rekao je posle poraza od Barselone (65:73) u četvrtom kolu Evrolige da nije bilo realno očekivati pobediti Barselonu

"Zadovoljan sam kako smo počeli meč s energijom i zalaganjem. Prvim poluvremenom posebno sam zadovoljan. Ovakav protivnik se ne može pobediti samo igrom u prvom poluvremenu, već mora svih 40. U drugom poluvremenu se tok meč promenio", rekao je Gavrilović novinarima posle meča.

"Oni su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podigli odbranu na viši nivo, fizički su igrali mnogo bolje... To je bio ključ meča", dodao je on.

Gavrilović je na pitanje novinara o ulogama igrača u ekipi i zašto Dobrić nije igrao više dao opširan odgovor.

"Pre svega minuti na spoljnim pozijama se dele. Imamo takvu raspodelu po ulogama, gde se Dobrić nalazi sa još par igrača koji su na istim pozicijama. To su Lazić, Perperoglu, Davidovac, Dženkins... Sigurno treba pratiti ko ima učinak i ko zaslužuje da bude na terenu. Neprijatno je pričati o pojedincima, ali da je Dobrić igrao 17 i po minuta, Perperoglu 13 i po, a Lazić manje od 11", rekao je Gavilović.

"Svi manje više igraju na istoj poziciji. Logično je da svi budu u rotaciji, da neko ima veću minutažu, ali su sve to igrači sa različitim karakteristikama i shodno situaciji dobijaju minutažu, ali i donose određeni kvalitet. Ne mislim da se iko manje ili više zalaže na parketu", dodao je Gavrilović.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gavrilović: Barselona ne može da se pobedi za 20 minuta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2019

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović rekao je da može da bude zadovoljan samo igrom u prvom poluvremenu u porazu od Barselone (73:65) u Beogradu u Evroligi..."Zadovoljan sam kako smo počeli meč s energijom i zalaganjem. Prvim poluvremenom posebno zadovoljan. Protivnik kao što je Barselona...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.