Gavrić za novi Zvezdin minimalac

Izvor: B92, 29.Sep.2014, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gavrić za novi Zvezdin minimalac

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Borac u Čačku sa 1:0 (1:0) u meču sedmog kola Jelen Superlige Srbije.

Odlučujući gol postigao je Nenad Gavrić u 23. minutu – Lazović je prošao po desnoj strani i centrirao, Rakićev dobar udarac još bolje je odbranio golman Petrić, a odbitak je prihvatio Nenad Gavrić i sproveo loptu u mrežu.

Zvezda sa golmanom Rajkovićem na čelu još nije primila gol u šampionatu, a sada je prva na tabeli sa 19 bodova, jednim više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i mečom više od Partizana.

Do gola crveno-belih gledali smo nedinamičnu utakmicu bez izjedne prilike, a Zvezda se posle gola razigrala i do poluvremena je stvorila još nekoliko šansi. Ekipa Nenada Lalatovića na početku drugog poluvremena imala je dva solidna pokušaja iz daljine (Bosančić i Mijailović), a potom se i Borac otvorio.

Nekoliko puta su Čačani uzrokovali gužvu u šesnaestercu Zvezde, a najbliži izjednačenju bili su na pet minuta do kraja, ali je Rajković dobro reagovao.

Borac - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Gavrić 23

Borac: Petrić, Boranijašević, Kohene, Radunović (Milojević 46), Gojković, Božić, Mutavdžić (Mašović 46), Živković, Jovančić, Jevtović (Đerić 74), Đenić..

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Pečnik, Kovačević, Bosančić (Gogić 88), Gavrić, Lazović (Ristić 80), Rakić (Despotović 27).

U prvih deset meča nismo videli mnogo toga – Zvezda se trudi da napada, ima i podršku navijača, ali uglavnom se igra na sredini terena.

U 16. minutu videli smo prvo uzbuđenje na meču – Lazović je na desnoj strani prevario dvojicu igrača i centrirao, ali je Rakić bio u ofsajdu. Čak i da nije, pogotka ne bi bilo, pošto je napadač gostiju užasno zahvatio loptu na pet metara od gola.

Lazović je zadavao mnogo problema domaćima i upravo od njega počela je akcija za vodeći gol u 23. minutu – on je prošao po desnoj strani i centrirao, Rakićev dobar udarac još bolje je odbranio golman Petrić, a odbitak je prihvatio Nenad Gavrić i sproveo ga u mrežu.

Rakić se nije dobro osećao na terenu, a u 27. minutu definitivno je morao da napusti igru zbog mučnine – zamenio ga je Despotović. Zvezda se rastrčala, usledio je šut Pečnika, a u 33. minutu umalo su gosti duplirali prednost – Pečnik je dodao do Mijailovića, koji šutira slabijom, desnom nogom, a njegov udarac Petrić šalje u korner.

Dva minuta kasnije Gavrić je mogao da postigne još jedan gol, Petrić je bespotrebno istrčao, a Gavrićev lob završio je malo pored leve stative. Do kraja poluvremena crveno-beli su kontrolisali igru, ali novih prilika nije bilo.

Zvezda je agresivno počela drugo poluvreme, želeli su gosti da postignu i drugi gol, ali šutevi Bosančića i Mijailovića nisu pogodili okvir gola. U 55. minutu prvi put se dogodilo gužva u šesnaestercu Zvezde, ali Gavrić je raščistio situaciju.

Čačani su se otvorili, ali još nisu uspeli da stvore pravu priliku. Tako je bilo sve do 64. minuta, kada je rezervista Mašović odlično šutirao sa dvadesetak metara, ali je Rajković izbio loptu u korner.

Rajković je potom još jednom dobro intervenisao, a otvorenija igra Borca otvorila je prostor za kontre Zvezde – u 72. minutu Bosančić je dodao loptu Pečniku, ali Slovenac promašuje u izglednoj situaciji.

Crveno-beli su propustili polušansu, a Borac je umalo došao do izjednačenja u 85. minutu – posle dubinske lopte trojica igrača domaćih bili su oko peterca, na kraju je Đerić šutirao, ali Rajković je odbranio.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Borac - Crvena zvezda (19.00) Sastavi timova

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2014

Posle "prvog poluvremena" u Kupu i tesne pobede (1:0) Crvenu zvezdu očekuje neugodno gostovanje u Čačku protiv Borca. Pred izabranicima trenera Nenada Lalatovića je težak zadatak, jer su "zebre" tradicionalno težak rival, a grad kraj Morave mesto u kojem su crveno-beli često "ostavljali bodove"....

Nastavak na Vesti-online.com...

VIDEO: Lazović, Rakić, Petrić, Gavrić, Zvezda vodi

Izvor: Mondo, 29.Sep.2014

Pogledajte akciju iz koje je Crvena zvezda povela protiv Borca u Čačku, u 23. minutu utakmice 7. kola Jelen..

Nastavak na Mondo...

Borac-C.Zvezda 0-1

Izvor: FudbalSrbija.net, 29.Sep.2014

Borac: Petrić, Boranijašević, Kohene, Radunović (od 49. Mašović), Gojković, Božić, Mutavdžić (od 49. Milojević), Živković, Jovančić, Jevtović (od 74. Đerić), Đenić..Crvena zvezda: Rajković, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Bosančić, Pečnik, Gavrić, Lazović...

Nastavak na FudbalSrbija.net...

Gavrić vratio Zvezdu na vrh

Izvor: 24sata, 30.Sep.2014, 01:18

Crvena zvezda je u sedmom kolu savladala Borac u Čačku - 1:0 (1:0), i preskočila Partizan na vrhu Jelen Superlige...LIDER - Gol odluke postigao je Nenad Gavrić u 23. minutu, ali je centralna figura prvog poluvremena bio Darko Lazović, koji je najavio da se vraća u staru formu. Izvanredno je prodirao...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.