Galatasaraj: Nismo očekivali toliko navijača

Izvor: Mondo, 22.Nov.2014, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galatasaraj: Nismo očekivali toliko navijača

Turski klub izdao je saopštenje u večeri pogibije navijača Crvene zvezde i pobede svog tima nad rivalom iz Beograda. "Nismo mogli da sve pustimo u halu", objašnjeno je.

Foto: Ilustracija

Tragičan ishod velikog sukoba navijača Galatasaraja i Crvene zvezde u Istanbulu potpuno je bacio u drugi plan utakmicu ta dva košarkaška kluba.

Beograđanin od 25 godina izgubio je život pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dvoranom "Abdi Ipekči", u večeri u kojoj su se vesti o sukobima preplitale sa informacijama o situaciji na terenu i više nego uzbudljivoj utakmici. Mladić iz Zemuna izboden je nožem pre meča i lekari su se nekoliko sati bezuspešno borili za njegov život.

Tokom meča, Galatasaraj je izdao saopštenje i obrazložio zašto gostujuća navijačka grupa nije puštena u dvoranu.

"Nismo bili u situaciji da dostavimo gostima veći broj karata od traženog, jer su bile u pitanju dnevne karte, koje smo rasprodali. Traženo nam je 40 ulaznica i zahtevali smo od policije da obezbedi dolazak toliko navijača. Da smo pustili sve koji su ostali ispred, a koji nisu imali karte, bilo bi nam potrebno bar još sto pripadnika policije. U tom trenutku, nije bilo moguće da ih obezbedimo", preneli su saopštenje turski mediji.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je za MONDO da su turski organi reda ipak upozoravani da bi incidenti mogli da se dogode i da su olako prelazili preko tih informacija.

Košarkaški klub Crvena zvezda takođe se oglasio na zvaničnom sajtu, izrazivši saučešće porodici stradalog navijača.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.