Fudbaleri Rada i Zvezde podelili bodove

Izvor: Politika, 03.Mar.2013, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Rada i Zvezde podelili bodove

BEOGRAD – Fudbaleri Rada i Crvene zvezde odigrali su u Beogradu nerešeno 1:1, u poslednjoj utakmici 17. kola Super lige Srbije.

Crvena zvezda povela je u 45. minutu golom Nenada Milijaša iz jedanaesterca, a izjednačio je Uroš Đurđević u 66. minutu.

Zvezda je ostala druga na tabeli Super lige sa 35 bodova, dok se Rad vratio na peto mesto sa 27 bodova.

Prvi šut u okvir gola Zvezda je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << imala tek u 36. minutu, a u prvih 20-ak minuta bila je potpuno nadigrana.

Rad je imao tri izgledne šanse u prvih 10 minuta, u kojima su Marko Adamović, Uroš Đurđević i Nikola Raspopović prodirali u šesnaesterac, ali se nisu najbolje snašli iz blizine.

Zvezda se oslobodila inicijative Rada posle pola sata igre, a u 36. minutu je šutirala u okvir gola kada je Filip Kljajić odbranio šut Luke Milivojevića.

Crveno-beli su poveli u 42. minutu kada je golman „građevinara” Kljajić srušio Filipa Kasalicu u šesnaestercu, zbog čega je dobio crveni karton, a sudija je dosudio penal, koji je sigurno izveo Milijaš.

Trener Rada Marko Nikolić je umesto Kljajića uveo mladog golmana Aleksandra Jovanovića, a morao je da izvede i Milana Prša.

Zvezda je u preostalom vremenu imala pokušaj Milijaša i Ognjena Mudrinskog, koji je posle kornera poslao loptu preko gola.

Prvo poluvreme produženo je za devet minuta zbog tri duža prekida posle sudara igrača.

Drugo poluvreme Zvezda je započela inicijativom, konstantno je napadala i imala dobre šanse. Najbolju je imao Mudrinski, kada je Jovanović nogom odbranio njegov šut.

Rad je igrao na kontranapade iz jedne od retkih akcija došao je do izjednačenja, kada je Ćirković fantastično centrirao, a Đurđević je glavom smestio loptu u mrežu.

Zvezda je posle toga imala nekoliko izglednih prilika, a većinu napada započinjao je Nikola Petković. Pokušavali su Milijaš i Milivojević, ali je „građevinare” spasava raspoloženi rezervni golman Jovanović.

U nadoknadi vremena Rad je imao polu-priliku kada je Miloš Stanojević pretrčao golmana Zvezde Bobana Bajkovića, ali je otišao previše u stranu.

Zvezda je poslednji put zapretila u poslednjem minutu nadoknade vremena posle kornera, kada je prvo Petković šutirao, a zatim u gužvi i još igrača Zvezde, ali nisu uspeli da pogode mrežu.

Beta

objavljeno: 03.03.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.