Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2021, 19:25

Foto vest: Šampion krunisan na praznoj Marakani, sledi bal na vodi

Fudbaleri Crvene zvezde dobili pehar, a sa navijačima će slaviti u subotu

Slavljenički je bilo u sredu na stadionu Rajko Mitić posle utakmice sa Metalcem, poslednje u Superligi Srbije za sezonu 2020/21, međutim, žurka je u subotu.

Pobedom 5:1 fudbaleri Crvene zvezde ulepšali su osvajanje 32. titule, prvi put u klupskoj istoriji četvrte uzastopne, uz nacionalni rekord po broju datih prvenstvenih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << golova u jednoj sezoni (114), a svetski po broju osvojenih bodova (108). I prvi put bez poraza.

Šampionski pehar kapitenu Milanu Borjanu uručio je v.d. predsednika FSS i nekadašnji golgeter crveno-belih, Marko Pantelić. Po medalje prvo su izlazili članovi stručnog štaba, svaki ispraćen zagrljajem šefa Dejana Stankovića, zatim fudbaleri među kojima je uprkos povredi bio i kapiten Borjan, zajedno sa sinom.

Zvezdin golman nezgodno je pao sredinom prvog poluvremena, intervenisali su lekari i delovalo je da neće moći da nastavi utakmicu, ali je uprkos bolovima ostao na terenu do odlaska na odmor, a potom prepustio mesto Zoranu Popoviću.

Sve to odvijalo se pred praznim tribinama, jer zbog virusa korona i dalje nema publike na stadionima, ali je Crvena zvezda žurku sa svojim navijačima najavila za subotu od 19.30, kada će Savom zaploviti brod sa fudbalerima prvog i omladinskog tima, takođe prvacima Srbije.

Crveno-beli su do titule stigli ostvarivši 35 pobeda i tri remija. Dominantan je bio tim iz Ljutice Bogdana u odnosu na rivale, a paralelno sa domaćom scenom beleženi su i dobri rezultati na međunarodnoj. Zvezda je stigla do šesnaestine finala Lige Evrope, gde ju je zaustavio Milan, ali bez pobede. Obe utakmice završene su nerešeno, s tim da su Rosoneri prošli zbog gola više u gostima - 2:2 bilo je u Beogradu, a 1:1 u Milanu. Na leto će Stankovićev tim pokušati da se vrati u Ligu šampiona, a onda sledi i napad na petu krunu u nizu.

Pre svega toga, ipak, finale Kupa sa Partizanom 25. maja na Marakani. Čekaju u Zvezdi trofej Kupa od 2012, a durplu krunu još od 2007. godine.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.