Finiš: Crveno-beli sa igračem manje opet pogodili prečku! Radnički - Zvezda 0:0!

Izvor: Blic, 22.Nov.2014, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finiš: Crveno-beli sa igračem manje opet pogodili prečku! Radnički - Zvezda 0:0!

Fudbaleri Crvene zvezde od 13 časova gostuju u Kragujevcu ekipi Radničkog, a zbivanja sa ovog meča 13. kola Jelen Superlige možete da pratite uživo uz Blicsport.rs. Poluvreme je okončano bez pogodaka, a u toku je drugo, u kome su crveno-beli ostali bez isključenog Planića u 52. minutu.

Duel na stadionu "Čika Dača" na programu je bio nepun dan posle tragedije u Istanbulu, kada je ubijen jedan od "delija" koje su došle na evroligaški susret sa Galatasarajem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
U njegovu čast, navijači Crvene zvezde su pred meč sa Radničkim razvili transparent "Marko Ivković 'Jagoda'", uz simboličan grafički prikaz EKG beleženja otkucaja srca, što su "delije" često koristile u svojim koreografijama uz opis "linija života", želeći tako da pokažu kako žive za voljeni klub.

Meč je počeoinicijativom domaćih, koji su u trećem minutu pripretili volej udarcem Kovačevića posle centaršuta Vidovića, no lopta je prošla daleko od gola među čijim stativama je stajao Predrag Rajković.

Do 12. minuta jedino što se značajno desilo bio je opravdani žuti karton za Zvezdinog Kovačevića, koji je prekršajem zaustavio kontranapad Radničkog. A već u sledećem, domaćini su (uzalud) tražili jedanaesterac, smatrajući da je za najstrožu kaznu način na koji je Lazić, rukama, držao Milovanovića da dođe do lopte koja je bila upućena sa levog krila.

Tri minuta kasnije gosti su prvi put pripretili, ne i dovoljno da lopta dođe do gola zbog dobro postavljene odbrane prilikom kornera, koja je izblokirala Lazićev udarac glavom nakon centaršuta Lazovića.

Crveno-beli su najbliži golu domaćina bili u 29. minutu kada je Mijailović, kome je uoči ovog meča oduzeta kapitenska traka, dobro centrirao sa levei strane, a Bosančić malo zakasnio, dovoljno da samo zakači loptu glavom na ivici peterca, ne i da je zahvati kako treba da bi ugrozio golmana Trifunovića.

Pet minuta pre kraja prvog poluvremena Vidović je dobro prošao i iznudio prekršaj Lazića na oko 20 metara, odakle je Arsić šutirao pored živog zida, kao i pored leve stative. Ipak, najbolju šansu imao je gost, i to u 45. minutu kada je Mihajlo Ristić, prolazeći kroz sredinu, uputio loptu za Đorđa Rakića, a Zvezdin napadač izbio sam pred golmana domaćih - i u pokušaju da ga prebaci pogodio prečku. Nedugo zatim okončan je prvi deo igre, i to posle verbalnog sukoba golmana Trifunovića i Pečnika, koji su tren ranije bili u vazdušnom duelu.

Drugi deo utakmice počeo je uz jednu izmenu, jer je Nenad Lalatović odlučio da Katai zameni u veznom redu Kovačevića, a samo dva minuta kasnije došlo je do šuta u okvir gola domaćih, kada je Pečnik probao sa leve ivice peterca da savlada Trifunovića, no reakcija golmana Radničkog sprečila je pogodak.

Ipak, možda najznačajniji trenutak desio se u 52. minutu, kada je Zvezdin Bogdan Planić kao poslednji igrač odbrane prekršajem sa leđa zaustavio Milovanovića i dobio crveni karton - iako je sudijama promaklo da je sekund ranije trebalo prekinuti igru jer se pomenuti igrač Radničkog našao u nedozvoljenoj poziciji kada mu je upućena lopta.

Pa opet, crveno-beli su bili ti koji su prvi ozbiljnije pripretili, jer je nedugo nakon isključenja Planića centaršut Lazovića sa desne strane omogućio Pečniku da sa leve ivice peterca glavom proba da promeni rezultat, a taj pokušaj poslao je loptu oko pola metra izvan željenog mesta. Incijativa ekipe sa Marakane se nastavila i pored brojčane prednosti njenog rivala, pa je tako Rakić propustio šansu sa desne strane, a Pečnikov lep šut uz felširanu loptu sa leve strane kaznenog prostora - bravurom je zaustavio Trifunović, sprečivši da "bubamara" uđe ispod prečke.

Nije prošlo dugo, svega minut ili dva, a u 68. prečka gola Radničkog ponovo se zatresla, ovoga puta kada je Katai posle dodavanja Bosančića šutirao po zemlji, a golman nogom odbranio, tako i podigao loptu koja se od okvira gola odbila u teren.

Navijači nisu ni seli na svoja mesta, a već se desilo novo uzbuđenje, i to u vidu kontranapada Radničkog "3-na-1" koji su, najpre odbranom Rajkovića, a onda klizećim startom Pavićevića u poslednji čas, gosti otklonili veliku opasnost. Rajković je nedugo zatim prelepom paradom sprečio Milovanovića da postigne evro-gol sa leve ivice kaznenog prostora, pa se tako uz prilično buran razvoj događaja na terenu ušlo u poslednjih pet minuta utakmice.

A ušlo se i sa tri Zvezdina napadača na terenu, jer je Lalatović Rakiću pridružio dvojicu rezervista, Jovića i Despotovioća, u nadi da će crveno-beli stići do celog plena.

Igra se 88. minut....

Jelen Superliga, 13. kolo

TRENUTNO: Radnički 1923 Kragujevac - Crvena zvezda
0:0

Žuti kartoni: Rosić, Tiodorović, Terzić, Milovanović (Radnički) - Kovačević, Mijailović (C. zvezda); Crveni karton: Planić (C. zvezda, u 52. minutu)

Radnički Kragujevac: Trifunović, Osei Bonsu, Terzić, Kovačević, Jašić, Rosić, Bubanja, Arsić, Vidović (od 67. Vusljanin), Tiodorović (od 76. Miljuš), Milovanović

Crvena zvezda: Rajković, Pavićević, Lazić, Planić, Mijailović, Kovačević (od 46. Katai), Ristić, Lazović (od 87. Despotović), Bosančić (od 80. Jović), Pečnik, Rakić
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Prečke i sudijska greška kumovali novom kiksu Zvezde!

Izvor: Blic, 22.Nov.2014

Fudbaleri Crvene zvezde ponovo nisu uspeli da pobede u prvenstvu, a za remi u Kragujevcu protiv Radničkog (0:0) mogu da krive i lošu sreću, jer su dvaput pogodili prečku, ali i sudijsku grešku posle koje su u 52. minutu nepravedno ostali sa igračem manje, jer je Planić isključen u situaciji kojoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.